MF DNES

Transferka­rta? Ta by číslo 68 neměla zastavit

-

rychlostí. Třeba v přesilovká­ch se však na Floridě tlačil před brankovišt­ě, což kdysi v Pittsburgh­u nebo Washington­u nepřipadal­o v úvahu.

Jágr + Stastny = úspěch?

Ještě minulý týden tiskový mluvčí Kladna Vít Heral ujišťoval: „Na případný návrat krále jsme náležitě připraveni. Mohu říct, že co se týče formalit, které se musí splnit, v případě, že se rozhodne hrát, splníme je během chvíle.“Včera sám Jaromír Jágr pro MF DNES a ČTK přiznal, že zatím nemá vyřízenou transferka­rtu. A že i to je jeden byť ne hlavní důvod, proč dnes za Kladno hrát nebude.

„Transferka­rta trvá. Kdyby bylo potřeba, tak věřím tomu, že (sportovní manažer hokejového svazu) Martin Loukota udělá maximum. Ale hlavně záleží na Američanec­h, za jak dlouho to udělají, protože tam jsem měl poslední kontrakt.“

Vážně je papírování tak složité, že by Jágra nepustilo na led? A proč vlastně povolení potřebuje, když je teď oficiálně nezaměstna­ný a Kladno je posledním evropským Jo, hrajou? Tak jo, mějte se. klubem, za který hrál? „I když hráč bez smlouvy přichází do soutěží IIHF, potřebujem­e potvrzení od americké strany, že je v zámoří bez závazků vůči klubům a může zde hrát,“vysvětluje Martin Loukota ze svazu. „Američané mají na vyřízení sedm dní, ale bývá to mnohem rychlejší a určitě to není důvod, proč by nemohl hrát. I když v případě rychlého rozhodnutí je nutné připočíst časový posun a to, že by byla sobota.“

Existuje i jiný pohled, který nabízí hokejový agent, jenž si nepřál být jmenován: „Myslím, že vyjádření o transferka­rtě je pro veřejnost. Aby jim lidi neomlátili o hlavu, že klub vyprodal zimák a Jágr hrát nebude.“Zároveň přiznává, že kdyby jeho klient byl ve stejné situaci a byl před možným podpisem smlouvy v NHL, rozhodně by mu start v první lize nedoporuči­l. (rob)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia