MF DNES

Protest taxikářů blokoval letiště i magistrát

-

Protest stovek taxikářů vůči Uberu komplikova­l včera provoz u ruzyňského Letiště Václava Havla Praha. Policisté řešili dvanáct případů bezdůvodně pomalé jízdy, jednoho řidiče zadrželi. Odpoledne se taxikáři přesunuli k budově magistrátu v centru města, kterou za troubení klaksonů objížděli.

Většina taxikářů se sešla dopoledne v Evropské ulici. Před začátkem blokády se zástupci Sdružení českých taxikářů sešli s primátorko­u Adrianou Krnáčovou (ANO), jednání ale nic nepřineslo. Taxikáři proto z Evropské vyjeli a kolem 11. hodiny byla doprava v ulicích Lipská a Aviatická ve směru do centra na stupni číslo 4, tedy druhém nejhorším. K protestům se nepřipojil­y dispečinky Taxi Praha a Fix, které mají smlouvy s letištěm.

Podle starosty městské části Praha-Troja Tomáše Bryknara (Trojský kůň 2014) je doprava v ranní špičce kritická. V současnost­i vedou ze severu do centra Prahy tři komunikace. Je to ulice V Holešovičk­ách, ulice K Bohnicím a ulice Trojská. „Před rokem byla Trojská ulice Prahy 8 uzavřena na žádost rezidentů. Doprava se tak přesunula do ulice K Bohnicím, kde se každé ráno tvoří kolony, které stojí až k Bohnicím. Blokuje to i autobusové linky 112 a 236,“uvedl Bryknar.

Značkou zákazu vjezdu prý chtěl otevřít diskusi se starostou Prahy 8 Romanem Petrusem (ČSSD) a s náměstkem

Požaduji písemný příslib, že se situace začne řešit do konce roku 2017. Pak jsem ochoten iniciovat odstranění značky.

Auta by tak dávkoval,“řekl Bryknar. „Nemám však kompetence umisťovat semafor na území Prahy 8 a především jej financovat. Praha 8 v tomto ohledu nepodpořil­a

Značku však považuje za nesmysl magistrát, Praha 8 i policie. „Umístění značky považuji za šílenství. Narušuje chod v rámci celé Prahy. Již jsme odeslali dopis městské části Prahy 7 i magistrátu s žádostí o okamžité

 ?? — Jakub Heller, Linda Veselá ??
— Jakub Heller, Linda Veselá
 ?? Foto: 2x Michal Šula, MAFRA ?? Proti Uberu Blokační jízda taxikářů byla lemována auty s nápisy proti aplikaci Uber, která prý řidičům taxi konkuruje nelegálním­i praktikami.
Foto: 2x Michal Šula, MAFRA Proti Uberu Blokační jízda taxikářů byla lemována auty s nápisy proti aplikaci Uber, která prý řidičům taxi konkuruje nelegálním­i praktikami.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia