MF DNES

Riskantní sázky na ČSSD

Lidé už na volby prosázeli rekordních 60 milionů korun.

-

Ondřej Leinert reportér MF DNES

olby jsou sice až v pátek, ale sázkaři mají jasno už teď. Vyhraje je hnutí ANO, naprosto bez diskusí.

Druhá ČSSD bude ráda, že předstihne třetí komunisty. A do Sněmovny se dostane celkem osm stran včetně nováčků SPD a Pirátů.

Právě Pirátům dokonce jeden ze sázkařů věří natolik, že na jejich vstup do Sněmovny vsadil u největší sázkové kanceláře na českém trhu, Tipsportu, částku čtvrt milionu korun. Protože se jedná o velmi pravděpodo­bnou událost, bookmakeři ji ohodnotili kurzem 1,2, sázkař by si tak odnesl 1,2násobek vsazené částky – v tomto případě 300 tisíc korun, čistý zisk tedy 50 tisíc.

Na druhou stranu, pokud by Piráti zůstali mimo Sněmovnu, daný sázkař přijde o celý vklad.

„Sázky na Českou pirátskou stranu jsou v poslední době nejpopulár­nější. Na to, zda se dostanou, či nedostanou do parlamentu, už u nás lidé vsadili 2,5 milionu korun,“říká Pavol Boško, specialist­a Tipsportu na společensk­é sázky.

„Ale zajímavé je, že máme nabraných dost sázek i na to, že se Piráti do Sněmovny nedostanou. V případě SPD, která je rovněž u sázkařů hitem, je to naopak jednoznačn­ý trend na jednu stranu – že do Sněmovny projdou,“popisuje Boško.

U SPD dokonce několik klientů vsadilo desetitisí­cové částky, že vyhraje volby. Minulou středu jeden z nich poslal na vítězství strany Tomia Okamury 38 tisíc korun. Vysoký kurz 110 jasně ukazuje, že by se muselo jednat o naprostý zázrak – klientovi by vynesl víc než čtyři miliony korun.

Stává se ale, že bookmakeři některou událost podcení nebo nečekají.

Právě u Tipsportu loni na podzim vypsali kurz na vítězství Jiřího Drahoše v prezidents­ké volbě 2018.

Tehdejšího předsedu Akademie věd zařadili do nabídky možných uchazečů o Hrad spíše pro zajímavost.

„Po třech týdnech jsme to stáhli. Lidé, kteří si tehdy na to vsadili docela zajímavé částky, asi teď na prezidents­kou volbu čekají s velkým napětím,“přiznává Boško. Teď jde totiž s kurzem 2,55 o největšího protivníka Miloše Zemana, který v kurzu 1,85 sice zůstává favoritem, ale jen mírným.

Rekord volebních sázkařů

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia