MF DNES

Když bude auto řídit samo, zlevní povinné ručení

Pojišťovny se připravují na pokles škod a změnu pojistek. Autonomní vozy méně bourají a bude za ně ručit výrobce.

-

Jan Kroča redaktor MF DNES

Stále více motoristů spoléhá na systémy automatick­ého parkování či adaptivní tempomat. Někdy však selžou a pak nastává otázka, kdo zaplatí škodu. „Už jsme se setkali se škodou, která byla způsobena námi pojištěným vozidlem bez aktivní účasti řidiče. Stalo se tak během automatick­ého parkování, které měla celé na starost technika,“uvedl pro MF DNES mluvčí pojišťovny Allianz Václav Bálek. Pojišťovna se zachovala stejně, jako by řídil řidič, a škodu uhradila z jeho povinného ručení.

Pojišťovně Kooperativ­a zase řidič tvrdil, že havaroval v důsledku selhání asistentu pro řízení jízdy v jízdních pruzích. Jeho vozidlo prý nerozpozna­lo zúžení jízdního pruhu v důsledku práce na silnici.

Od vozidel s prvky autonomníh­o řízení, která se coby testovací auta začínají objevovat i na českých silnicích, si tuzemské pojišťovny nicméně slibují hlavně výrazné snížení počtu nehod. „Pokud budou auta řídit počítače propojené senzory, škody mohou poklesnout o více než 90 procent,“tvrdí Bálek. Počítače podle něj budou mnohem pozornější než živý řidič. „Jestliže dnes ročně pět vozidel ze sta způsobí škodu, pak tento poměr může být v budoucnu klidně jedno z tisíce i méně. To se zásadně odrazí na cenotvorbě pojišťoven,“dodává mluvčí Allianz.

Podobné úvahy potvrzuje i Česká pojišťovna. „Pojišťovny budou schopny daleko větší personaliz­ace nabídky i maximálně individual­izovaných cen,“dodává mluvčí České pojišťovny Ivana Buriánková. Pokud podle ní takový vůz způsobí nehodu, pravděpodo­bně nepůjde o chybu řidiče, ale o technický nedostatek

Podle předpovědi poradenské firmy PwC letos průměrná cena za jeden hotelový pokoj v Praze vzroste o necelá čtyři procenta na 2 250 korun. Podle Gajdošíka z Asten Hotels však růst cen částečně absorboval­a posilující koruna a také růst mezd nutný pro to, aby si hotely v době nízké nezaměstna­nosti udržely lidi. I přesto letos tržby hoteliérů porostou podle odhadu Asociace cestovních kanceláří ČR o třináct procent, a to právě kvůli zdražování v kombinaci s vyšší obsazenost­í.

Praha se pro majitele hotelů stala jednou ze šesti nejzajímav­ějších evropských destinací z hlediska výnosů na jeden pokoj. Ten by měl podle PwC vzrůst letos o 5,5 procenta. Vyšší je jen v Portu, Dublinu, Budapešti, Madridu a Lisabonu.

V metropoli přibývají především luxusní hotely. Praha má nyní okolo vozidla. I toto riziko je potřeba pokrýt nějakou formou pojištění. „Nebude to však pravděpodo­bně pojištění zaměřené na konkrétníh­o řidiče, ale bude se týkat spíše výrobce,“doplňuje Buriánková.

Aby byl efekt větší bezpečnost­i prokazatel­ný, musí se počet autonomně řízených vozidel dostat na úroveň, kdy budou schopna mezi sebou efektivně komunikova­t. „Jakmile budou na silnicích stále potkávat ‚hloupá‘ auta, bude jejich přínos pro bezpečnost diskutabil­ní,“uvedl mluvčí Generali pojišťovny Jan Marek.

„Pokud se podíváme na celosvětov­ý trend, pojišťovná­m roste konkurence v automobilk­ách,“soudí Milan Fric, advokát PwC Legal a člen expertní skupiny ministerst­va dopravy pro plně autonomní vozidla. Například Tesla nabízí pojištění na míru přímo pro své vozy. V budoucnu dokonce plánuje zahrnout pojištění do nákupní ceny auta.

„Legislativ­a zatím pojištění autonomníc­h automobilů nijak neupravuje, bude nutné ji kompletně vytvořit,“upozorňuje mluvčí České pojišťovny. „Aktivní přístup zvolili například v USA, kde již autonomní mobilita v praxi funguje, ale také v Německu, Norsku nebo Finsku. Naši zákonodárc­i se tam mohou inspirovat již přijatou legislativ­ou,“dodává Fric. Otázka kolizí způsobenýc­h autonomním vozidlem by se podle něj v současné době řešila podle odpovědnos­ti za škodu dle občanského zákoníku.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia