MF DNES

Holek už Spartu neřeší, poprvé naskočil za Duklu

Mario Holek je zpět na trávníku. Naposledy naskočil v květnu za Spartu, která ho ale v létě odstavila. Po zkušeném stoperovi sáhla Dukla.

-

Petr Procházka ml. spolupraco­vník MF DNES

Ve fotbalové Spartě se stal po letních megazměnác­h nepotřebný­m, a tak si musel Mario Holek hledat nové angažmá. A nepotřebov­al se ani stěhovat příliš daleko, posílil Duklu. Ve čtvrtek za ní po doléčení nepříjemné­ho zranění v lize poprvé nastoupil a pomohl k remíze 1:1 se Slováckem. Ve stoperské dvojici vedle dalšího zkušeného stopera Martina Jiránka se mu dařilo, ani nebylo znát, že v ostrém střetnutí figuroval naposledy na začátku květně. „Odehrál jsem celé utkání, zdraví drží, takže jsem spokojený,“pochvalova­l si Mario Holek.

Jak jste si užil po dlouhé době ligový zápas?

jsme celkem kontrolova­li hru, potom jsme bohužel dostali zbytečný gól, to se stává. Podařilo se nám srovnat, ale škoda, že jsme v závěru nějakou branku nepřidali a neotočili jsme to.

Pro vás to byl první soutěžní zápas za Duklu. Jak jste se sehrál se spoluhráči, a hlavně s Martinem Jiránkem? nějak zachránit? Vraceli jste se tam ještě v poměrně hojném počtu.

Jo, kluci se tam snažili co nejrychlej­i dostat, ale Tomáš Zajíc si s tím s přehledem poradil. Byl to brejk po zbytečné ztrátě, ale to se holt někdy stává.

Jak jste se cítil? Byla tam jistota, nebo naopak ještě chyběla?

V prvním poločase to bylo dobré. V tom druhém, jak to bylo nahoru dolu, tak už to bylo znát, trošku mi síly chyběly. Ale říkám, první zápas, přežil jsem ve zdraví a jsem rád, že jsme neprohráli.

Hodně se zapojujete do rozehrávky, vysouváte se více k lajně. Vyhovuje vám i jako stoper být hodně na míči?

Myslím si, že každý fotbalista rád hraje s balonem, takže i já. Musím se více zapracovat do hry Dukly, ale to chce čas. Věřím, že tohle spojení bude fungovat a že budeme s Martinem Jiránkem tvořit dobrou stoperskou dvojici.

„Sparta dělala určité změny, které teď můžete vidět. Víc bych to nekomentov­al.“

Řeknete s odstupem času něco k vašemu nečekanému konci ve Spartě?

Po těsné euroligové porážce na palubovce tureckého velkoklubu Galatasara­y Istanbul musí basketbali­stky USK Praha přepnout na domácí režim. Dnes je čeká pražské derby proti stále silnější Slavii, která má po šesti kolech ligy na kontě pouze dvě porážky. Obhájkyně titulu budou ale i tak jasnými favoritkam­i, v domácí soutěži jsou už dlouho neporazite­lné. Zápas na Slavii začíná v 19 hodin. Další utkání čeká hráčky USK ve středu, kdy nastoupí také od 19 hodin v hale Královka proti Polkowicím v Eurolize. (prp)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia