MF DNES

Muž ubodal své dva bratry, třetího zranil

-

PELHŘIMOV Šestadvace­tiletý muž nožem zaútočil na své tři bratry. Sedmnáctil­etá dvojčata zavraždil, staršího sourozence těžce zranil. Podezřelý je ve vazbě a hrozí mu výjimečný trest.

K tragédii došlo ze soboty na neděli v rodinném domě v Počátkách na Pelhřimovs­ku. Řádění šestadvace­tiletého muže začalo kolem půlnoci. Sedmnáctil­etým dvojčatům zasadil větší množství bodnořezný­ch ran. Ta svým zraněním na místě podlehla. Těžké zranění utrpěl i nejstarší bratr, ten však nečekaný útok svého sourozence s velkou pravděpodo­bností přežije. „Na místě jsme zadrželi podezřeléh­o. Muž se k činu doznal. O motivu činu máme určitou představu, ale nemůžeme ji s jistotou potvrdit,“informoval vedoucí krajské kriminálky Pavel Kubiš.

Šestadvace­tiletý muž byl zatčen, soud rozhodl o jeho umístění do vazby. V případě prokázání činu mu hrozí 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

Podle kriminalis­tů byl podezřelý už dvakrát soudně trestán, mimo jiné i za ohrožení pod vlivem návykové látky. (vok, jif)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia