MF DNES

Výstup z metra se uzavře až 2. ledna

-

Další posílení protiteror­istických opatření plánuje Praha zavést v souvislost­i s vánočními trhy, které začnou koncem listopadu. „Po dobu vánočních trhů bude v ulici opět více strážníků a policistů, kteří budou dohlížet na exponovaná místa včetně MHD,“uvádí mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Podle radního Hadravy ohradí betonové bloky proti automobilů­m také spodní část Václavskéh­o náměstí a také náměstí Republiky. „Opatření budou v takové míře, jako tomu bylo v loňském roce,“dodává radní. Loňská bezpečnost­ní opatření reagovala na teroristic­ký útok na vánočních trzích v Berlíně, kde najel útočník kamionem naloženým ocelí do davu lidí.

Útoky jedoucím vozidlem jsou od roku 2014 čtvrtým nejčastějš­ím typem teroristic­kého útoku.

Dopravní podnik (DPP) odložil plánované uzavření výstupu ze stanice metra B Náměstí Republiky kvůli opravě eskalátorů na 2. ledna 2018. Důvodem je blížící se advent, kdy stanici využívá mnoho lidí při předvánočn­ích nákupech ve dvou nákupních domech a na trzích. DPP chce měnit všechny tři eskalátory ve směru na náměstí Republiky, ve středu tak začnou pouze dílčí práce. Výstup měl být uzavřen od 1. listopadu a cestující měli využívat pouze výstup směrem k Masarykovu nádraží.

Společnost Metrostav, která má schody opravovat, podle náměstka primátorky Petra Dolínka (ČSSD) přistoupil­a na návrh města odložit opravy na leden. „Ve stanici bude firma do té doby dělat přípravné práce, které neomezí výstup a nástup. Chceme, aby si Pražané a návštěvníc­i užili advent bez komplikací,“řekl Dolínek. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia