MF DNES

Chomutov má zatím čas. Ale ne peníze

Hokejoví Piráti opět dluží hráčům výplaty. Klub má měsíc, než případ půjde ke smírčí komisi.

-

Jaroslav Tomas s přispěním Petra Bílka

jednu výplatu a polovinu další. Zbytek odměn odešel hráčům na účet. Vše je zapříčiněn­é pouze výpadkem v cash flow.“

Jinými slovy: Chomutov nedostal zaplaceno od sponzorů. Není tajemstvím, že některé extraligov­é i prvoligové týmy skládají rozpočty s tím, že je nemají stoprocent­ně zajištěné na celou sezonu. A spoléhají na to, že se během ní domluví s dalšími partnery. Veverka nezastírá, že podobně je na tom i Chomutov. problémy často, tyto dva případy nejsou ojedinělé. Na druhou stranu je pravda, že své závazky pokaždé splnil. Jenže se neustále pohybuje na hraně, která je příliš vratká, a časem se může stát, že bude neudržitel­ná.

Piráti mají momentálně měsíc na to, aby své dluhy uhradili. Pokud se tak nestane, přijde podnět ke smírčí komisi svazu, která bude případ řešit a vynese rozhodnutí.

„Pokud určí, že mají hráči na danou částku podle své smlouvy nárok, tak dáme klubu další lhůtu na vyrovnání, která už bude samozřejmě napevno splatná,“říká její předseda Josef Řezníček.

Pokud by ani pak Chomutov nezaplatil, půjde o neplnění řádů hokejového svazu a celý případ postupuje k řídícím orgánům soutěže, jež mohou v krajním případě klub vyloučit z extraligy.

Takový scénář je však daleko, pro Chomutov je důležité, že má čas jednat a celou situaci urovnat.

Mnohem těžší však bude napravovat vlastní reputaci nejen u fanoušků, ale také u hráčů. Řada z nich si totiž při vybírání nového kontraktu bude dvakrát rozmýšlet, jestli jít do celku, kde může žít v nejistotě, jestli dostane zaplaceno.

„To je nálepka, která je přiživován­a vámi novináři. Zopakuji, že jsme našim hráčům vždycky všechno zaplatili. Bude tomu tak i v téhle sezoně a bude tomu tak i v nadcházejí­cích letech. O budoucnost chomutovsk­ého hokeje strach nemám,“je přesvědčen Veverka.

 ??  ?? Nejistota Pirátů Chomutovsk­ý klub dluží výplatu i kapitánovi Vondrkovi (vlevo).
Nejistota Pirátů Chomutovsk­ý klub dluží výplatu i kapitánovi Vondrkovi (vlevo).

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia