MF DNES

Chomutovsk­é dluhy

Proč hokejoví Piráti nemají na výplatu hráčům

- — Miloslav Novák

Vjakém složení zakončí fotbalová reprezenta­ce rok 2017? Trenér Karel Jarolím včera hádanku rozlouskl, když na Strahově prozradil nominaci na přátelská utkání s Islandem (8. listopadu) a Katarem (11. listopadu).

Do týmu po delší pauze pozval plzeňského obránce Radima Řezníka, útočníka Matěje Vydru z anglického druholigov­ého Derby County... A vůbec poprvé záložníka Roberta Hrubého, kterému vyšla první třetina ligy v dresu Ostravy. Na dvojzápas, který se bude hrát v Kataru naopak nepoletí zranění Kadeřábek, Darida a Schick, Gebre Selassie se omluvil z rodinných důvodů. Jarolím nominoval zatím dvacet fotbalistů, další tři povolá dodatečně: stopera, záložníka a útočníka. A v Dauhá, kam Češi vyrazí příští úterý, začne tým připravova­t na novou výzvu: kvalifikac­i o Euro 2020.

Do ní počítá hlavně s mladšími ročníky, což zřejmě znamená reprezenta­ční konec pro nedávného kapitána Tomáše Sivoka. Jarolím ale nevyloučil, že se ještě v týmu objeví jiný bývalý šéf: Tomáš Rosický, kterého v poslední době netrápí zdravotní problémy.

Za reprezenta­ci odehrál 105 utkání, poslední proti Chorvatsku na loňském mistrovstv­í Evropy. S národním týmem se zatím oficiálně nerozlouči­l, a když mu to půjde stejně jako v posledních zápasech za Spartu a zůstane zdravý...

„Tak uvidíme,“reagoval Jarolím s potutelným úsměvem. „Záleží, jestli bude zdravý. Schopnosti na reprezenta­ci má.“

Tomáš Vaclík (Basilej), Tomáš Koubek (Rennes), Jiří Pavlenka (Brémy). Radim Řezník (Plzeň), Ondřej Čelůstka (Antalyaspo­r), Jan Bořil (Slavia), Jakub Brabec (Genk), Marek Suchý (Basilej), Tomáš Kalas (Fulham), Filip Novák (Midtjyllan­d).

Tomáš Souček (Slavia), Bořek Dočkal (Che-nan Ťien-jie), Robert Hrubý (Ostrava), Jakub Jankto (Udine), Josef Hušbauer (Slavia), Jan Kopic (Plzeň), Antonín Barák (Udine), Jan Sýkora (Slavia). Michael Krmenčík (Plzeň), Matěj Vydra (Derby).

 ?? Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia ?? Na roztrhání O služby stopera Stefana Simiče se přetahují Srbsko, Bosna a Chorvatsko. Jen Česko váhá.
Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia Na roztrhání O služby stopera Stefana Simiče se přetahují Srbsko, Bosna a Chorvatsko. Jen Česko váhá.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia