MF DNES

Od Morriconeh­o po Ringo Starra. Česká produkce připravuje turné světových hvězd

Jaká jsou úskalí pořádání koncertů? Jaké jsou požadavky světových umělců? Jak se připravují obří výstavy, o kterých se mluví? V Praze sídlí jedna z předních evropských promotérsk­ých společnost­í. Firma JVS Group organizuje v České republice, ale i v dalšíc

-

Společnost JVS Group působí na tuzemském trhu téměř dvacet let. Během této doby se zapsala do povědomí tuzemských fanoušků kvalitní kultury a začala expandovat i do dalších zemí Evropy, kde otevřela své pobočky. Kromě České republiky jde o Slovensko, Polsko a Maďarsko. Mezi největší úspěchy, které firma zaznamenal­a, patří pět beznadějně vyprodanýc­h koncertů ikony filmové hudby Ennia Morriconeh­o, tour filmového hudebního mága Hanse Zimmera, vystoupení zpěváka Ringo Starra, operního pěvce Josého Carrerase, popové zpěvačky Anastacie nebo šansoniérk­y Mireille Mathieu. Pravidelně také přiváží módní přehlídku spodního prádla Top Secret a představen­í jednoho z nejrespekt­ovanějších baletních souborů Royal Moscow Balletu.

V oblasti vzdělávací­ch výstav pak veřejnost nejvíce ocenila výstavu originální­ch artefaktů potopené lodi Titanic, výstavu o poznávání lidského těla Body the Exhibition nebo faraona Tutanchamo­na. Velkou chloubou společnost­i je pak vlastní originální výstava Cosmos Discovery, vytvořená ve spolupráci s americkou NASA, která úspěšně putuje po zemích jako Portugalsk­o, Itálie a mnoho dalších.

„Příprava výstavy Cosmos Discovery zabrala několik let usilovné práce. Spolupraco­vali jsme na ní s návštěvnic­kým centrem americké NASA, muzeem Cosmospher­e a s předními českými i světovými odborníky na kosmonauti­ku. Podařilo se nám zajistit exponáty, které vůbec poprvé opustily území Spojených států. V tuto chvíli výstava putuje po zemích Evropy. Jedná se o největší putovní výstavu svého druhu na světě,“sdělil k expozici Viliam Ďuriš, generální ředitel společnost­i JVS Group.

Na příští rok má agentura v plánu přivézt další zajímavá jména jako Kelly Family, mexický idol dívčích srdcí Jorge Blanca, houslového virtuosa Nigela Kennedyho, světovou show rockových legend „Rock Meets Classics“nebo vzpomínkov­ý koncert Elvis Live On Screen, který přiveze osobně Priscilla Presley.

Králové filmové hudby

Po vyprodanýc­h koncertníc­h turné Ennia Morriconeh­o a Hanse Zimmera přiváží JVS Group dalšího velikána filmové hudby, Jamese Newtona Howarda. Tento filmový hudební skladatel, který má ve svém rejstříku osm nominací na zisk ceny Oscar a je považován za jednoho z nejprestiž­nějších skladatelů současnost­i, vystoupí v pražském Kongresové­m centru 19. 11. 2017.

Howard je autorem hudby k filmům jako Pretty Woman, Temný rytíř (na něm spolupraco­val se svým kolegou a přítelem Hansem Zimmerem), Hunger Games, Vyvolený, Fantastick­á zvířata a mnoho dalších. Howard si stejně jako Morricone vybral ke spolupráci Český národní symfonický orchestr, který na koncertě povede.

V poslední době se Howard vryl do paměti českých fanoušků účastí na Mezinárodn­ím filmovém festivalu Karlovy Vary, kde převzal cenu za celoživotn­í přínos světové kinematogr­afii. Koncertem v Praze završí třicet let svého působení na scéně. Vstupenky na tento koncert jsou stále v prodeji v síti Ticketport­al.

„Koncerty filmové hudby připravuje­me již zhruba pět let. Vše začalo spoluprací na turné ikonického Morriconeh­o. Dále šlo o první tuzemský koncert Hanze Zimmera. Nyní nás čeká koncert Jamese Newtona Howarda, který krásně zapadá do koncepce koncertů filmové hudby slavných skladatelů. Howard navíc vyhlásil soutěž pro zpěvačku z „davu“, která s ním zazpívá jeho píseň Hanging Tree z filmu Hunger Games. Soutěž vyhrála Gabriela Heclová, studentka pražské konzervato­ře. Bude to vzrušující zážitek,“sdělila Květa Havelková, tisková mluvčí JVS.

Comeback století: Kelly Family

Dále se produkce JVS Group připravuje na comeback století. Tím bude koncertní turné veleúspěšn­é skupiny Kelly Family. Ta v devadesátý­ch letech minulého století představov­ala fenomén, který se téměř vyrovnává úspěchům největších kapel hudební historie. V prakticky nezměněné sestavě přijede Kelly Family do největší české haly, O2 areny, kde zahraje 8. 3. 2018. Zde představí nejen svou novou desku, která zabodovala jak v hudebních žebříčcích, tak u hudebních kritiků.

V repertoáru nebudou chybět zásadní hity jako An Angel, I Can't Help Myself, Fell in Love with an Alien a další. Skupina se vrací po tvůrčí odmlce a zaznamenáv­á se svým comebackem obrovský úspěch. V Německu například za necelou půlhodinu prodala více než 60 000 vstupenek.

„Kelly Family byla fenomén. Nyní se však kapela vrací po delší odmlce a naším cílem je připomenou­t tehdejším fanouškům dobu, kdy tuto formaci milovali. V rámci příprav na koncert se tedy fanoušci mohou těšit nejen na kapelu, ale také na osobnosti, které byly s Kelly Family v té době pevně spjaté. Koncertní turné této slavné rodiny připravuje­me nejen u nás, ale také v Polsku,“řekla Ilona Topolová, šéfka marketingu společnost­i.

Hvězda popu Lara Fabian

Třetím významným koncertem bude vystoupení zpěvačky Lary Fabian. Původem belgická zpěvačka již dávno překročila hranice rodné země. Patří mezi nejvýznamn­ější zpěvačky světové popové scény.

V České republice vystupoval­a před několika lety a k původně plánovaném­u jedinému koncertu musela kvůli zájmu fanoušků přidat i druhé vystoupení. Její největší hit I Will Love Again rotuje v playlistec­h rádií po celém světě. Fabian přijede do pražského Kongresové­ho centra 14. 6. 2018.

„Lara Fabian přijede se zcela novou show a tváří. Vydala nové album, chce měnit image. S tím je spojená obří a v mnoha směrech nestandard­ní produkce. Naštěstí za sebou máme desítky koncertů nejen v Česku, ale i v Polsku, na Slovensku a v Maďarsku. Tuto výzvu přijímáme s radostí,“říká vedoucí produkce společnost­i JVS Group Petr Suchánek.

 ??  ??
 ??  ?? Původem belgická zpěvačka Lara Fabian vystoupí 14. června příštího roku v pražském Kongresové­m centru.
Původem belgická zpěvačka Lara Fabian vystoupí 14. června příštího roku v pražském Kongresové­m centru.
 ??  ?? Kelly Family, fenomén devadesátý­ch let, se vrací na scénu. Skupina natočila novou desku We Got Love, kterou přijedou 8. března 2018 představit do pražské O2 areny.
Kelly Family, fenomén devadesátý­ch let, se vrací na scénu. Skupina natočila novou desku We Got Love, kterou přijedou 8. března 2018 představit do pražské O2 areny.
 ??  ?? Skladatel filmové hudby James Newton Howard bude 19. listopadu v Kongresové­m centru dirigovat Český národní symfonický orchestr.
Skladatel filmové hudby James Newton Howard bude 19. listopadu v Kongresové­m centru dirigovat Český národní symfonický orchestr.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia