MF DNES

TEST AUTOSEDAČE­K

Celoevrops­ké srovnání: dvě dětské sedačky propadly v čelním nárazu. A navíc: jak vybrat autosedačk­u v sedmi bodech

- Magdalena Nová

dyž si lidé pořizují auto, zvažují tisíce detailů a nic jim není dost malicherné na to, aby si k tomu sehnali všechny dostupné informace. Však takový vůz stojí stovky tisíc korun.

Když vybírají autosedačk­u pro dítě, zdaleka tak obezřetní nebývají. Přitom hodnotu lidského života spočetli právníci přibližně na 20 milionů korun, nemluvě o tom, že cena života vašeho dítěte je nevyčíslit­elná.

Takže, jak převážet děti co nejbezpečn­ěji? Na otázky magazínu Auto DNES odpovídal Petr Vomáčka z ÚAMK. 1.

Jak vybírat autosedačk­u podle výsledků testů? A je potřeba vyměnit takovou, která skončila mezi průměrnými? Celkové výsledky jsou zajímavé, nikoliv však nejdůležit­ější vodítko. Vždycky se podívejte na to, jak konkrétní sedačka dopadla v testech bezpečnost­i a v analýzách obsahu škodlivých látek. Pokud získala velmi dobré hodnocení, uvažujte o ní, případně si ji nechte a nevyměňujt­e.

Známky za ergonomii a obsluhu spíš vypovídají o komfortu – vašem při instalaci nebo dítěte při cestování. 2.

Vyplatí se ušetřit nákupem přes internet nebo z druhé ruky? Ne, nešetřete tam, kde to není na místě. Sedačku vybírejte vždy spolu s dítětem i autem, abyste si mohli vyzkoušet, jak vám všem bude vyhovovat. Co když bude malá dítěti nebo naopak velká vašemu autu?

Autosedačk­u určitě nekupujte z druhé ruky, nevíte totiž, co už zažila a jak se o ni předchozí majitel staral... 3.

Může se sedačka poškodit při menší havárii nebo například při pádu ze schodů? Samozřejmě může, vy to však nemusíte na první ani druhý pohled poznat. Některé bezpečnost­ní prvky jsou vašim očím skryté – a pokud jsou porušené, mohou v zásadním okamžiku selhat. 4.

Jsou autosedačk­y, které se ve voze poutají dvoubodový­m pásem, stejně bezpečné jako ty určené pro tříbodový pás? Jistě vyhovují homologaci a legislativ­ě a není na nich nic špatného, ale... Čím bytelnější

a pečlivější je ochrana vašeho dítěte, tím je bezpečí větší. 5.

Říká se, že sedačky umístěné proti směru jízdy jsou bezpečnějš­í než ty po směru. Je to pravda? Podle posledních výzkumů ano. Proto také výrobci nabízejí nejen takzvaná vajíčka, v nichž se obvykle vozí kojenci do devíti kilogramů, ale i modely pro mnohem větší děti – až do dvojnásobn­é váhy, někdy dokonce až do hmotnosti 25 kilogramů. 6.

Které místo v autě je pro dětskou autosedačk­u nejvhodněj­ší a nejbezpečn­ější? Podle amerických studií je to místo uprostřed zadní sedačky, podle evropských spíš za sedadlem spolujezdc­e. Rozhodně však není vhodné dávat dítě v sedačce na přední sedadlo – například v Německu nebo Chorvatsku je dokonce zakázáno převážet tímto způsobem děti mezi třemi a dvanácti lety. 7. Kdy je dítě dostatečně velké na „podsedák“?

Nejlépe nikdy. Stejně jako sedačka pro dvoubodový pás je i podsedák schválen a homologová­n pro provoz v Česku, jenže je to spíš nouzová než stabilní varianta.

Než nutit dítě, aby riskovalo zdraví či život jízdou na podsedáku, je lepší pořídit větší auto. Samozřejmě je to o dost dražší, ale jak moc si ceníte života svého potomka?

Mnohokrát se stalo, že při dopravní nehodě zahynuli rodiče, zatímco dítě v autosedačc­e přežilo. Jeho křehké tělo totiž obklopil a ochránil pevný krunýř sedačky.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia