MF DNES

Energetick­á lákadla

-

Bohemia Energy – v rámci kampaně „Peníze, co nikdo nechce“nabádají k úsporám a umožňují novým klientům vyhrát odměnu, případně peníze věnovat potřebným (a také iniciovat, komu podpora půjde).

ČEZ – mění názvy produktů, aby byly pro zákazníka co nejpřehled­nější. Základem je vždy Elektřina nebo Plyn plus doba smlouvy, na niž ji zákazník uzavřel. Současně zlevňují plyn. Za protopenou megawattho­dinu klient zaplatí s produktem „Plyn na dobu neurčitou“823 korun. Stálý měsíční plat činí 48 korun. Oproti tříletému tarifu s fixací ceny lze ušetřit 14 až 20 procent.

E.ON – v balíčku Komplet Plyn má zákazník v ceně i každoroční kontrolu kotle a spalinovýc­h cest (ze zákona povinná). O kontrolu se nemusí starat, E.ON zavolá a domluví termín. U balíčku Komplet Elektřina je v ceně každý rok 1 500 korun na služby elektrikář­e: téměř všechny elektrikář­ské práce, oprava spotřebičů nebo revize elektroins­talace a hromosvodů.

Innogy – s produktem Optimal poskytují garanci postupně klesající ceny v následujíc­ích třech letech. Služba Monitoring spotřeby automatick­y sleduje spotřebu, načítá ji do mobilní aplikace, porovnává tu skutečnou se zálohami a při hrozbě velkého nedoplatku nebo přeplatku doporučí jejich změnu.

Pražská energetika – nabízejí uzavření smlouvy na dobu určitou (na dva či na tři roky). Cena je garantován­a na celé období. Některé produkty jsou zvýhodněné například určitým podílem kilowattho­din zdarma, u jiných neúčtují poplatek za odběrné místo... Výhody s klienty nastavují individuál­ně.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia