MF DNES

Tvůrci pořadu Kancelář Blaník opouštějí televizi Stream.cz

-

Obžaloba totiž stála na výpovědi poškozenéh­o a jeho rodinných příbuzných – dětí, manželky a prarodičů. Právě tyto výpovědi soud nakonec označil za nevěrohodn­é.

Výpovědi jednotlivý­ch členů rodiny se mnohdy zásadně rozcházely a většinu údajného vydírání, bití nebo ubližování nikdy neviděl nikdo další, byť se měly odehrát například uprostřed kulturního domu plného lidí.

Poškozený, kterého měl Studnička vydírat, byl v minulosti dvakrát odsouzen za podvod, když od lidí vylákal miliony korun na údajnou koupi nerezového odpadu a zbytků mědi. Studnička po celou dobu soudu popisoval svůj příběh podobně – že mu muž dluží miliony korun,

Lukáš Valášek reportér MF DNES

Lobbista Tonda Blaník si hledá nové působiště. Internetov­ou televizi Stream.cz tvůrčí tým, který oceňovaný seriál vytváří, opouští kvůli neshodám s vedením společnost­i Seznam. Rozhodnutí je reakcí na odchod dlouholeté­ho šéfa Streamu Lukáše Záhoře. Ten stojí i za většinou dalších nejvýrazně­jších tváří internetov­é televize.

Rozhodnutí ukončit spolupráci se Streamem potvrdil Milan Kuchynka, producent společnost­i Negativ, která pro Seznam natočila už celkem pět sérií seriálu Kancelář Blaník.

„Lukáš Záhoř je pro mě dlouhodobě garantem kvalitního přístupu k internetov­é nejen dramatické tvorbě a s jeho odchodem končí i mé působení v oblasti vývoje a tvorby nových seriálů pro Stream,“uvedl producent společnost­i Negativ Milan Kuchynka.

Krom Kanceláře Blaník vytvořil pro Stream například i další seriál Autobazar Monte Carlo. V něm hlavní roli hraje Petr Čtvrtníček.

Šéfproduce­nt Streamu Lukáš Záhoř vede internetov­ou televizi od roku 2011. Stál u zrodu pořadů mnohých jeho současných tváří, kterými jsou kromě Kanceláře Blaník třeba i Kazma Kazmitch, Roman Vaněk nebo Janek Rubeš.

„Skutečně odcházím ke konci až neuvěřitel­ná. Soud měl tak zásadní pochybnost­i o vině obou obžalovaný­ch, že mu nezbývalo než oba obžaloby zprostit,“napsal v rozsudku soudce Jan Špeta.

Studnička požádal stát o odškodnění a dostal 72 tisíc korun. Jenže roku na vlastní žádost. Poslední dobou Stream nešlo posouvat tak dopředu tak rychle, jak by to bylo ideální. Rok jsem to zkoušel prolomit, ale vzhledem k tomu, že se to nedařilo dle mých představ, rozhodl jsem se, že bude lepší, když odejdu,“potvrdil v pátek večer Záhoř s tím, že internetov­é televizi přeje, aby se jí dále co nejlépe dařilo. Odchod označuje za své nejtěžší rozhodnutí.

Mluvčí Seznamu Irena Zatloukalo­vá se k záležitost­i v pátek večer vyjádřit nechtěla. Pouze obecně konstatova­la, že společnost standardně oznamuje záležitost­i až ve chvíli, kdy jsou definitivn­í.

Nekomentov­ala ani informace několika zdrojů MF DNES, že se k odchodu rozhodly nebo ho zvažují i některé další výrazné tváře internetov­é televize.

Seznam nyní společně se společnost­í Negativ a ČT koprodukuj­e celovečern­í film o Kanceláři Blaník. Tato spolupráce podle Kuchynky bude pokračovat.

 ?? Foto: Dan Materna, MAFRA ?? „Lobbista“a jeho tým Michal Dalecký, Marek Daniel a Halka Třešňáková, tváře satirickéh­o pořadu Kancelář Blaník.
Foto: Dan Materna, MAFRA „Lobbista“a jeho tým Michal Dalecký, Marek Daniel a Halka Třešňáková, tváře satirickéh­o pořadu Kancelář Blaník.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia