MF DNES

MeToo: filmařka přišla k premiérovi, sáhli na ni

-

Série obvinění ze sexuálního zneužívání a obtěžování v západních zemích se rozšířila o další případ, v němž se ukázalo, že ženy si nemohly být jisty ani v sídle britského premiéra.

Postiženou je britská producentk­a a scenáristk­a Daisy Goodwinová, která přišla do sídla britských premiérů v Downing Street 10 dojednávat podmínky natáčení seriálu o královně Viktorii, a jeden z úředníků jí hned sáhl na prsa.

Goodwinová řekla časopisu Radio Times, že se incident stal ještě za vlády premiéra Davida Camerona, který byl v čele kabinetu v letech 2010 až 2016.

Upozornit na incident se prý rozhodla až v rámci současné vlny obvinění, která zasáhla zejména v USA, ale i v několika západoevro­pských zemích především filmové odvětví.

Cameronův mluvčí řekl, že je informací, která zazněla v rámci kampaně MeToo (Já také), znepokojen a šokován. Mluvčí nynější premiérky Theresy Mayové sdělil, že vláda bere všechna podobná obvinění se vší vážností.

Bush otec – už pošesté

Do dalších problémů se včera dostal i George Bush starší, který se v nynější kauze řady obvinění ze sexuálního zneužívání objevil už pošesté. Poněkud tím nečekaně zastiňuje i Billa Clintona, jehož provázela řada sexuálních skandálů včetně vztahu s mladou stážistkou Monikou Lewinskou.

Bushe obvinila Roslyn Corriganov­á, že když se s ní a její matkou fotil při setkání s texaskými členy CIA a jejich rodinami v roce 2003, sahal jí přitom na pozadí. Zveřejnila fotografii, na níž je podle ní vidět, že jak jí Bush při záběru stiskl zadek, zděšením otevřela ústa.

Bushovi staršímu bylo tehdy 79 let. Ale byl obviněn z osahávání i v době, kdy mu bylo 90 roků. (zah)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia