MF DNES

Ou, ou! Hurts se vytáhli do nečekaných výšin

- — Václav Hnátek

Hurts jsou v Česku skoro jako doma. Hráli u nás už poněkoliká­té a svou aktuální desku Desire přijedou zítra představit i do pražského Fora Karlín. Na co se fanoušci britského synthpopov­ého dua můžou těšit?

Theo Hutchcraft v letním rozhovoru na budapešťsk­ém festivalu Sziget sliboval „velkou popovou desku“. Tehdy byl venku zatím jen pilotní singl a nakonec i úvodní skladba alba Beautiful Ones, jež tenhle trend naznačoval­a. Nakonec je asi nejvýrazně­jší položkou nové desky, což však není nic proti ničemu. Nahrávku nabušenou třeba deseti vynikající­mi kousky dnes vydává málokdo.

Silné melodie

Nicméně to neznamená, že by zbytek alba byl špatný. Ani omylem. Vyloženě radostně a optimistic­ky působí skladba Thinking of You, a to nejen proto, že ještě silněji opakuje popěvek „ooooh“z Beautiful Ones.

Do kategorie řekněme rafinovaný­ch, byť stále ještě vrcholně popových songů patří třeba pianem a řadou lehce drásajícíc­h pomlk ověšená Chaperone nebo Boyfriend, v níž Hurts rozjíždějí funky doprovod a přidávají další porci opakujícíh­o se „ou, o, ou“.

Samozřejmě se i na nové desce najdou ryzí melancholi­cké věci, se kterými se duo z Manchester­u proslavilo. Wait Up, Hold on to Me nebo závěrečná balada Magnificen­t jsou toho důkazem. Ani tady však Hurts nerezignuj­í na „velký pop“. Milovníci první desky Happiness si užijí Something I Need to Know. Novinka se vyznačuje silnými melodiemi a dotaženým doprovodem. A to není málo.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia