MF DNES

Revoluce v dresech

Nejhezčí dresy má v hokejové extralize Plzeň. Alespoň podle čtenářů MF DNES a iDNES.cz.

-

Jaroslav Tomas hokejový reportér MF DNES

ení to tak dávno, co hokejisté v extralize připomínal­i jezdicí reklamní panely. Z klubových dresů toho zbývalo málo a fanoušci si jenže v anketě to nestačilo. Podobně jako jednoducho­st Mladé Boleslavi.

Ani jeden tým totiž nedisponuj­e dostatečný­m množstvím sympatizan­tů. Na druhou stranu: poměrně málo hlasů vzhledem k fanouškovs­ké základně dostaly Pardubice, jejichž design i přes inovaci působí zmateně a nesynergic­ky.

Když chybí nápad

Někdy však chybí i snaha, nápad či náznak originalit­y. Jako v Olomouci, jejíž dres skončil v anketě poslední. Popravdě není divu: působí tuctově. A to navzdory faktu, že není přeplácaný reklamami.

Leccos vysvětlují slova Zuzany Němcové, která má v klubu na starosti marketing. „Pro nás je priorita sestavit kvalitní tým. Jak vypadá dres, to u nás až tak důležité není.“

K povedeným variantám dresů patří ty tradičně žlutočerné z Litvínova nebo zlínské, kde vyšli vstříc fanouškům a vrátili do znaku i názvu oblíbeného berana. A pozitivní ohlas sklidila i snaha Jihlavy a její hravá moderna: ježek vylézající z písmene D, nebo chcete-li J, což jsou iniciály názvu Dukla Jihlava.

Asi nikdy nebude možné docílit ideálu, a tudíž dresu bez nápisů, přesto se situace v extralize za posledních několik sezon výrazně změnila. „Nejde jenom o design, ale třeba i o materiály. Lehkost a funkčnost dresů jde dopředu stejně rychle jako ostatní hokejové vybavení,“říká Tomáš Vlasák, trojnásobn­ý mistr světa a dnes plzeňský sportovní manažer. Kam půjde vývoj dál?

 ??  ??
 ??  ?? 13. Mladá Boleslav 532 hlasů
13. Mladá Boleslav 532 hlasů
 ??  ?? 8. Pardubice 1 214 hlasů
8. Pardubice 1 214 hlasů
 ??  ?? 6. Vítkovice 1 406 hlasů
6. Vítkovice 1 406 hlasů
 ??  ?? 14. Olomouc 419 hlasů
14. Olomouc 419 hlasů
 ??  ?? 7. Liberec 1 219 hlasů
7. Liberec 1 219 hlasů
 ??  ?? 11. Sparta 801 hlasů
11. Sparta 801 hlasů
 ??  ?? 12. Třinec 687 hlasů
12. Třinec 687 hlasů

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia