MF DNES

Chytrá domácnost? Pošlete kotli esemesku, zatopí vám

Na začátku musíte sáhnout do kapsy trochu hlouběji, pak už ale jsou k vaší peněžence milosrdné. Řeč je o Chytrých Domácích spotřebičí­ch. už doma máte veškerá světla ovládaná jediným tlačítkem mobilu? jestli Ne, možná zbytečně opomíjíte i další dostupné vy

-

Stalo se vám už někdy, že jste po odchodu do práce nemohli přestat uvažovat, jestli jste nezapomněl­i zhasnout v předsíni? S chytrou domácností by vám stačilo mrknout do mobilu, zmáčknout pár tlačítek a mít klid. „Doba přeje pohodlným a chytrým řešením, která kombinuje s technologi­emi. Smartphone má v kapse každý, výrobci to vědí a dokážou si s tím pohrát. Váš mobil tak může ovládat celou domácnost – od vysávání přes praní až po vytápění,“říká Roman Müller ze společnost­i Home Credit, který navíc zdůrazňuje, že už nikdy nebudete muset hledat zapomenuté ovladače.

Perte v kavárně

Představte si tu parádu – sedíte v kavárně, vykládáte s kamarády a pak si uvědomíte, že jste ráno zapomněli pustit pračku. Nevadí. Vytáhnete telefon a pár klepnutí na displej zajistí, že vás po příchodu přivítá provoněné oblečení. Chytrá pračka navíc sama zjistí, který program je pro prádlo, které jste do ní dali, nejlepší a nejšetrněj­ší. Šetří tak váš čas, nervy i peníze, které byste jinak dali za nákup nového oblečení.

Vytápění na dálku

Důležitou součástí chytré domácnosti je i vytápění. „Tohle řešení je navíc naprosto ideální pro chalupáře. Říká předpověď počasí, že budou mrazy? Přece nepojedete přes půl republiky, abyste v chatě zatopili v kamnech a uchránili tak trubky před promrznutí­m. Oprava by vás přišla na tisíce! Pokud máte chytré technologi­e, stačí z pohodlí domova poslat esemesku kotli, na kolik stupňů má místnosti vyhřát. A máte vystaráno,“myslí si Müller. Zatopit samozřejmě můžete i před svým příjezdem, takže vám odpadne klepání zimou ve studené místnosti při čekání, až pořádně chytne dřevo v krbu.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia