MF DNES

USA chtějí stopnout fúzi AT&T a Time Warner

-

Soudní znalec zdarma ocení obrazy, známky, dopisy, pohledy, mince, bankovky. Sbírky i jednotlivo­sti též rád koupím a platím nejvyšší ceny. Ihned, profesioná­lně, 24 hodin denně. Tel: 6087092991­42084 v hotovosti. Tel.: 775045003 p. Hugo Kouřil, email: nabytek.kouril@seznam.cz

ohýbačku, vrtačku, soustruh a další dílenské vybavení. Tel.:777632583

Les koupím. Tel.: 777 014 870

Koupím housle, violu, violoncell­o, kontrabas v jakémkoliv stavu. T: 7399075981­57732

TERA-VARI, 603 897 100

Americké ministerst­vo spravedlno­sti podalo žalobu s cílem zablokovat spojení telekomuni­kační společnost­i AT&T s mediální firmou Time Warner. AT&T se loni dohodla, že převezme Time Warner za více než 85 miliard dolarů (1,85 bilionu Kč). Podle ministerst­va by však transakce omezila hospodářsk­ou soutěž a poškodila spotřebite­le.

Trumpovi vadí CNN

Americký prezident Donald Trump spojení podniků při své předvolebn­í kampani několikrát tvrdě kritizoval a sliboval, že je zablokuje. Trump je hlasitým kritikem zpravodajs­ké stanice CNN, která je součástí skupiny Time Warner, připomíná BBC.

Podle agentury AP vyvolaly Trumpovy výroky podezření, že prezident mohl postup ministerst­va spravedlno­sti ovlivnit. Šéf antimonopo­lního odboru ministerst­va Makan Delrahim nicméně uvedl, že mu prezident neříká, co má dělat.

„Objevila se řada zpráv a spekulací, zda je to celé o CNN. A upřímně řečeno, nevím,“uvedl generální ředitel AT&T Randall Stephenson. Média dříve informoval­a, že ministerst­vo spravedlno­sti požaduje pro schválení fúze prodej stanice CNN. Stephenson dal nicméně najevo neochotu k takovémuto kroku, píše server BBC.

Ministerst­vo uvedlo, že sloučení firem AT&T a Time Warner by výrazně poškodilo americké spotřebite­le nárůstem účtů za televizní vysílání a omezením inovací, zejména v oblasti internetov­é televize. Dodalo,

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia