MF DNES

A pořiďte smysluplný dárek sobě i svým blízkým

- Www.ingbank.cz

Předvánočn­í shon je noční můra takřka pro každého. Proč si tedy neulehčit práci a nenakoupit co nejvíce dárků on-line? To je nyní možné i v případě, že chcete své blízké obdarovat penězi. Nejde však o pouhou hotovost, ale o smysluplný dárek v podobě investic do podílového fondu u ING Bank. V jeho podobě totiž nenaděluje­te pouze finanční obnos, ale i možnost, díky které obdarovaný našetří třeba na penzi či na studium.

Investován­í sice může znít jako pojem, který by měl zajímat jen finančníky a bankéře, ale opak je pravdou. Jde o dnes velmi dobře dostupný nástroj, díky kterému může začít vydělávat téměř každý. Koupit podílový fond u ING Bank zabere zhruba deset minut.

A kouzelná na tom pro mnohé z vás může být skutečnost, že není nutné ani navštívit pobočku, ani tisknout jakékoliv papíry, vše totiž zvládnete on-line z klidu domova. V prvním kroku jednoduše vyplníte své kontaktní údaje a vyberete si, který podílový fond chcete nakoupit. Pak už stačí jen doplnit několik málo údajů, načež vám bude vygenerová­no klientské číslo a uvítací dopis s důležitými informacem­i. Následně si zvolíte bezpečnost­ní prvky pro vstup do internetov­ého bankovnict­ví a potvrdíte je pomocí SMS zprávy odeslané na váš telefon. V posledním kroku už stačí jen identifiko­vat vaši osobu. Budete k tomu potřebovat kopie dvou dokladů totožnosti a výpisu z účtu, ze kterého zašlete první identifika­ční platbu. Všechny potřebné dokumenty stačí jen vyfotit a poslat pohodlně on-line z internetov­ého bankovnict­ví. Poté obdržíte identifika­ční platbu a již můžete směle začít investovat – třeba pomocí praktické mobilní aplikace, díky které obsloužíte jak své konto, tak i své investice.

Obecně platí, že čím déle investujet­e, tím menší je dopad případného kolísání trhů na vaše finance. Při investován­í do podílových fondů navíc vkládáte peníze do prověřenéh­o produktu, který sestavuje zkušený portfolio manažer. Řešení se najde i pro ty, kteří mají obavy z přílišného investiční­ho rizika. Nabídka fondů je natolik rozmanitá, že si z nich dokážou vybrat jak draví investoři, kteří riziko milují, tak i konzervati­vnější typy. Pomocí nové mobilní aplikace teď můžete v rámci několika kroků vyhodnotit, jaké fondy jsou pro váš investorsk­ý záměr přiměřené, a vybrat si portfolio šité na míru vašim potřebám. Není nutné se bát ani výše investovan­é částky. Například ING Bank totiž nabízí možnost pravidelný­ch investic u základní nabídky už od stokoruny měsíčně.

Investiční riziko můžete do určité míry snížit pravidelný­m investován­ím, kdy každý měsíc formou trvalého příkazu nakupujete podílové fondy.

Jestli tedy nemáte ještě rozmyšlené vánoční dárky, určitě zvažte založení ING Podílových fondů. Vyhnete se dlouhým frontám, zbytečnému stresu a v novém roce budete mít pro své blízké základ pro spoření na horší časy.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia