MF DNES

Čas pádí, ale stovkař je jen jeden. A co vy, páni trenéři, ustojíte to?

-

Hokejový zápisník Robert Sára reportér MF DNES

Teď oba vedou národní týmy. Ale zůstanou reprezenta­čními trenéry i na konci začínající­ho roku? To až taková tutovka není. Sázková kancelář Fortuna totiž vypsala kurz 5:1, že Josef Jandač i Karel Jarolím přijdou během letoška o svůj flek, což při nutnosti splnit obě podmínky zase není čistě matematick­y tak vysoké numero.

Dokonce je to nižší kurz, než že se bizarní celebrita jménem Jiří Kajínek objeví v bizarním pořadu jménem Prostřeno (8:1).

A mimochodem: na to, že Jandače nahradí starý známý Alois Hadamczik, se dá sázet v kurzu 15:1.

Právě to, zda Jandač zůstane koučem nároďáku, je z hokejového pohledu kruciální otázka roku 2018. Končí mu smlouva, a byť od šéfů veřejně nezazněly žádné podmínky k prodloužen­í, je jasné, že se minimálně čeká alespoň jedno semifinále. Buď v únoru na olympiádě, nebo na květnovém šampionátu.

Další rok bez medailovéh­o zápasu se už (zřejmě) tolerovat nebude.

Ovšem rok, ve kterém si díky dvacetilet­ému výročí od naganského triumfu uvědomíte, jak ten čas setsakrame­ntsky pádí, přinese i další otázky a odpovědi.

Tak třeba, kdo získá extraligov­ý titul? Bude to šlapající Plzeň? Nebo jak si myslím i já našlapaný Hradec? A nebo si na něj vyšlápne někdo další?

Probije se Kladno zpět mezi elitu, aby se Jaromír Jágr na podzim vrátil rovnou do extraligy? Nebo bude třeba už jako ženatý pán objíždět jen prvoligové stadiony?

Sám jsem zvědav na vyřešení jiné otázky, teď možná dost nenápadně vypadající. Zda se Jakub Voráček letos v NHL přehoupne přes magickou hranici 100 bodů. Z Čechů se to zatím podařilo jen Jágrovi (hned pětkrát), Petr Nedvěd zůstal na baťovských 99. Voráček je nyní s průměrem 1,21 bodu na zápas přesně na hraně. On sám je skeptik, protože po prvních dvou divokých měsících už zase v lize padá méně gólů, a navíc, čím víc se blíží play-off, tím víc týmy dbají na defenzivu. Ale kdo ví třeba bude útočník Philadelph­ie hrát v květnu na mistrovstv­í světa už jako druhý český stovkař, Kajínek bude tou dobou v televizi vařit vězeňské lečo a Hadamczik oprašovat své trenérské desky...

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia