MF DNES

Vražda na chirurgii

Vyšetřovat­elé jsou přesvědčen­i o vině ošetřovate­lky. Pacientce měla píchnout vzduch do žíly.

-

Artur Janoušek reportér MF DNES

olicisté ukončili vyšetřován­í březnové smrti osmaosmdes­átileté pacientky na chirurgick­ém oddělení nemocnice v Mladé Boleslavi. Jsou přesvědčen­i o vině ošetřovate­lky, která ženě do žíly údajně píchla vzduch.

„V polovině prosince jsme ukončili vyšetřován­í a případ předali krajskému státnímu zastupitel­ství s návrhem na vypracován­í obžaloby,“řekl mluvčí středočesk­é policie Pavel Truxa.

Případ má na starosti státní zástupce Tomáš Milec. Kauzu nechtěl komentovat. „Spis jsem dostal teprve v úterý, do deseti až čtrnácti dnů rozhodnu, zda podám obžalobu, případně z čeho přesně ženu obžaluji,“sdělil.

Žena pravděpodo­bně skončí před soudem, zatím ale není jasné, z čeho se bude zpovídat. V tuto chvíli je obviněná z vraždy.

Vražda, nebo pokus?

oddělení Klaudiánov­y nemocnice pracovala od září 2015.

Ke zločinu došlo loni 16. března, ošetřovate­lka krátce po něm poslala svému kamarádovi esemesku, v níž líčila, co provedla.

Esemeska se rychle rozšířila mezi její další přátele, až se jeden z nich obrátil na policii. Hned druhý den ráno, když šla Lenka W. znovu do práce, si pro ni do nemocnice přišla policie.

Když MF DNES loni v březnu na případ upozornila, soudní znalec Jan Kvasnička potvrdil, že popsaným způsobem je skutečně možné člověka zabít. „Když se vzduchová bublina dostane krví do srdečních komor, může způsobit arytmii a srdeční selhání. Zvlášť u starších lidí to může skončit smrtí,“řekl.

Bývalý partner ji psychicky týral a nutil i brát drogy. Nevěřím, že by to udělala úmyslně, to musel být zkrat.

Psychické potíže

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia