MF DNES

Do Letňan se sjede tři sta firem

Největší středoevro­pský veletrh pro stavbu a renovaci střech se koná v Praze podvacáté

-

Veronika Kratochvíl­ová spolupraco­vnice MF DNES

veřejnost. Zároveň proběhne řada soutěží a atraktivní­ch ukázek řemesel, přičemž návštěvníc­i mohou využít i služby bezplatnýc­h poradenský­ch center,“doplňuje Šefránková.

Dvacátý ročník největšího středoevro­pského veletrhu pro stavbu a renovaci střech, který pravidelně navštěvují přední odborníci, architekti, stavební inženýři, investoři, ale i studenti, zástupci veřejné správy a stavebních firem, se koná od 8. do 10. února v PVA EXPO PRAHA Letňany.

Užitečné informace a poradenstv­í zdarma tam využijí také návštěvníc­i veletrhu z řad majitelů domů, členů bytových družstev a široké veřejnosti. Hned první veletržní den je na program zařazeno velmi žádané téma, které přiblíží změny ve stavebním zákoně platné od 1. ledna 2018. Mluvit se bude o změnách v působnosti stavebních úřadů, změně při umisťování staveb, možnosti realizace některých doplňkovýc­h staveb bez stavebního úřadu či o změně při povolování a užívání staveb.

Jak bydlet bez plísní a zdravě

Pro vlastníky a správce budov, ale i pro projektant­y je určen soubor přednášek na téma „Vnitřní prostředí v budovách – vliv stavu konstrukcí a údržby budov na jeho kvalitu“. Posluchači se dozvědí například to, jak provoz a údržba budov ovlivňují zdravotní nezávadnos­t vnitřního prostředí, jaké jsou důsledky defektů obálky budov, nefunkčníc­h hydroizola­cí a dalších chyb při zateplován­í, jak zajistit vyvážené mikroklima­tické podmínky, jak řešit nadměrnou vlhkost v interiéru, výskyt plísní a radonu, jak je důležitá pravidelná údržba a revize spalinovýc­h cest a jaké jsou povinnosti vlastníků.

Návštěvníc­i mohou zhlédnout ukázky řemesel a sami si řemeslnou výrobu včetně novinek z oblasti nářadí vyzkoušet.

Sbírky historický­ch střešních tašek budou doménou expozice Tegularium. Na stánku firmy Tondach bude pro návštěvník­y připravena keramická dílnička a lidé si tam budou moci zkusit i hru na taškofon či keramickou kytaru. Chybět nebude ani řada soutěží o pěkné ceny na stáncích, a především hlavní soutěž o střechu na rodinný dům.

 ?? Foto: archiv veletrhu Střechy Praha ?? Pod (ne)jednou střechou Na veletrhu se nebude mluvit pouze o tom, čím a jak pokrýt střechu, ale také o tom, jak žít zdravě pod ní. Například jak se vyvarovat radonu a zbavit plísní v domě a bytě.
Foto: archiv veletrhu Střechy Praha Pod (ne)jednou střechou Na veletrhu se nebude mluvit pouze o tom, čím a jak pokrýt střechu, ale také o tom, jak žít zdravě pod ní. Například jak se vyvarovat radonu a zbavit plísní v domě a bytě.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia