MF DNES

Víte, jak se ladí Plzeň?

Fotbalovou Plzeň už za 10 dní čeká ostrý start v Evropské lize.

-

Jan Palička fotbalový reportér MF DNES

a střela klidně mohla skončit pod břevnem, ale taky v hotelovém bazénku, kde se obvykle od května až do října ráchají děti. Bé bylo správně. Záložník Aleš Čermák napřáhl, jenže nesklopil správně nárt, takže hned tušil, že prudký balon přeletí i vysoký zelený plot za brankou a zastaví se ve vodě.

Mimochodem, do sítě včera odpoledne nezapadla jediná střela. Přátelský zápas proti Riedu, který kope jen druhou rakouskou ligu, zůstal na remíze 0:0.

„Zklamání? Proč? Je to pořád jen příprava, nedělal bych z toho vědu. Důležité je, že jsme nedostali gól, na tom můžeme stavět,“pravil kapitán Roman Hubník.

Fotbalová Plzeň finišuje zimní přípravu, už za deset dní ji čeká velká jarní premiéra: v Evropské lize na hřišti Partizanu Bělehrad.

Pokud byste suverény české ligy neviděli hrát naživo, dokázali byste podle výsledků odhadnout, jak na tom vlastně jsou? To asi sotva. Odhodlaným výkonem porazili Basilej, osmifinali­stu Ligy mistrů.

Od Salzburku schytali pětigólovo­u nálož, protože byli unavení.

Pět gólů nastřílela Plzni taky Šanghaj. Důvod? Nepozornos­t.

Jenže v dalším utkání se Plzeň dostala do laufu a zválcovala 5:1 nebezpečno­u Legii Varšava. O Riedu už jsme mluvili. „Čekali jsme pohodovějš­í zápas. Soupeř nás agresivně napadal a zaskočil nás. Ve fotbale to tak máte. Nestihnete začátek, trochu to podceníte a najednou vám fotbalový bůh řekne: Chlapci, tak pozor!“komentoval asistent trenéra Dušan Fitzel. Tak tedy pozor, chlapci! Plzeň se blíží do finále. Ještě středeční generálka s čínským klubem Kuej-čou a pak už naostro. „Každý z nás už vyhlíží, aby to konečně vypuklo,“řekl Hubník.

Ještě chvíli se nedočká. Ve španělském Benidormu se pomalu snižuje intenzita tréninků a ladí se forma na jaro. Včerejší zápas ukázal, že je pořád co ladit. Po polední siestě v pětihvězdi­čkovém hotelovém komplexu Villaitana se hráči oblékli do dresů, vzali kopačky do ruky,

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia