MF DNES

Televizní jaro sází na krimi

Buďto Tvoje tvář má známý hlas jako loni, nebo SuperStar jako letos; tradiční zábavné show Novy ohlašují nástup jarního programové­ho schématu. Co ještě televize přinesou?

- Mirka Spáčilová redaktorka MF DNES

PRAHA Televize Nova sice oficiálně zveřejnila své plány teprve včera, nicméně již předem byly zřejmé hlavní pilíře, na kterých svou jarní sezonu postaví.

Sezona návratů

Vrátil se Robinsonův ostrov, tedy druhá řada soutěžní hry na přežití v extrémních podmínkách. Na Filipínách si ji vyzkoušelo deset mužů a devět žen, které láká výhra ve výši dva a půl milionu korun, vysílat se bude vždy v pondělí a ve středu – stejně jako loni, kdy se sledovanos­t Robinsonov­a ostrova pohybovala kolem šesti set tisíc lidí.

Návrat na Novu ohlásil také seriál Dáma a Král, ve kterém kriminální případy řeší zaměstnanc­i advokátní kanceláře v podání Matěje Hádka a Terezy Hofové. Úvodních osm epizod odvysílala Nova na podzim, druhou osmičku nasadí na nedělní večery od 11. února, kdy začne vraždou ve vězení. Novými díly pokračuje též krimi Specialist­é.

A koncem února o sobotách vypukne pěvecká soutěž SuperStar, jejíž vítěz dostane dva miliony korun. Nova se o ni opět podělí se slovenskou Markízou, znovu v porotě nebude chybět Pavol Habera, kterého tentokrát doplní Ben Cristovao, Matěj Ruppert a Katarína Knechtová. Naposledy se pořad vysílal v roce 2015, kdy jej sledovalo v průměru 850 tisíc diváků. V přípravě má Nova cyklus Utajený šéf, ve kterém se manažeři velkých úspěšných firem vypraví v přestrojen­í mezi své vlastní zaměstnanc­e.

Prima svou jarní kolekci již zahájila. Úvodní díl třetí řady krimiseriá­lu Polda viděl téměř milion fanoušků, slovenský dobový seriál 1890 s Jánem Koleníkem a Stanislave­m Majerem v hlavních rolích se drží hranice půl milionu diváků, podobně jako start premiérové řady Pevnosti Boyard. „Na ni od 25. února naváže rovněž premiérový­mi díly pořad Máme rádi Česko,“dodala mluvčí Primy Jana Mrákotová.

Zbyly „kusovky“

Nejvíce si s jarem pospíšila ČT, pro kterou už od ledna sbírají body jak thrillerov­á Vzteklina s 1,3 milionu věrných diváků, tak komediální Dabing Street.

Kavčí hory mají v záloze ještě koprodukčn­í seriál Inspektor Max, který se na Slovensku vysílá už od konce ledna a jehož první díl vyhrál tamní statistiku sledovanos­ti. Případy pražské kriminálky řeší Juraj Kukura coby slovenský policista působící v Česku.

Ze samostatný­ch „kusovek“má v neděli premiéru Dívka za zrcadlem a na odvysílání čekají televizní filmy Trojí život a Bůh s námi či dvoudílné projekty podle skutečných případů Metanol a Dukla 61.

Letošní leden v tuzemských televizích byl atypický kvůli prezidents­kým volbám, obě debaty kandidátů se s více než dvěma miliony diváků staly nejsledova­nějšími pořady měsíce. Kromě nich se nad hranici dvou milionů lidí u obrazovky dostal pouze příběh Marie Terezie.

 ?? Foto: TV Nova ?? Dáma a Král se vrací Pokračován­í série kriminální­ch případů, které řeší zaměstnanc­i advokátní kanceláře v podání Terezy Hofové a Matěje Hádka, chystá Televize Nova. Osm nových dílů odvysílá v únoru.
Foto: TV Nova Dáma a Král se vrací Pokračován­í série kriminální­ch případů, které řeší zaměstnanc­i advokátní kanceláře v podání Terezy Hofové a Matěje Hádka, chystá Televize Nova. Osm nových dílů odvysílá v únoru.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia