MF DNES

Praha.idnes.cz

-

Zatímco slovní výpady primátorky si nechávají radní líbit, vůči ostatním koaličním politikům začínají otevřeně vystupovat. Největší zloba se v poslední době snesla na zastupitel­e za Trojkoalic­i a starostu Prahy 7 Jana Čižinského (KDU-ČSL).

Ten chce jít do podzimních voleb i proti své vlastní straně, za niž byl v říjnu zvolen do Poslanecké sněmovny, a sbírá podpisy pro založení nezávislé volební kandidátky. Čižinského sólo akci lidovci kritizují. A on zase vyčítá vedení města jeho více než tříleté počínání. Poněkud paradoxně.

„Je nefér lákat Pražany na myšlenku, že současné vedení města je nepoctivé a že se to zásadně změní, když díky hlasu pana Čižinského je primátorko­u Adriana Krnáčová, díky jeho hlasu je rada v současném složení. Sám je součástí koalice. Tři roky hlasoval pro její návrhy,“kritizuje ho náměstkyně primátorky Petra Kolínská (Trojkoalic­e/ Zelení).

S blížícími se komunálním­i volbami se bude stále více koaličních politiků chovat tak, jako by dosud seděli v opozici. I proto, že rada v současném složení se už po volbách pravděpodo­bně nesejde. To je také důvod, proč ještě posílí snahy se od nepovedený­ch věcí distancova­t, hodit je na jiné a nabídnout lepší řešení.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia