MF DNES

Šenkeřík nákupy cizinců nechápe

Autor první branky Slavie v Lize mistrů je teď elitním kanonýrem v přeboru Bohemians dotáhli příchod prvních dvou posil

-

Petr Procházka ml. spolupraco­vník MF DNES

Fotbalista Zdeněk Šenkeřík zažil nejslavněj­ší časy Slavie v její novodobé historii. V Lize mistrů vstřelil gól Steaue Bukurešť. Brzy po třicítce však ukončil profesioná­lní kariéru a sportu se začal věnovat na amatérské úrovni.

Od léta Šenkeřík působí v Libiši na Mělnicku, kde má funkci hrajícího kouče. A daří se mu náramně, po podzimní části sezony je se šestnácti brankami nejlepším střelcem krajského přeboru.

„Když jsem se vrátil z Turecka a podepsal ve Slavii, hledali jsme s rodinou bydlení za Prahou. Přestěhova­li jsme se na Mělnicko, a když se majitel Libiše dozvěděl, že už chci hrát jen nižší soutěže, dal mi nabídku a já ji přijal,“vysvětlil Šenkeřík, proč se nevrátil na rodnou Moravu.

Zastáváte v Libiši ještě nějaké další funkce než trenérskou a hráčskou, například u mládeže?

akcí, občas s něčím pomůžu, ale to je všechno. Víceméně jsme na úrovni vesnického fotbalu, kde nějaký profesioná­lní dohled nemá smysl. U dětí pomáhá spousta rodičů, dělají to ve svém volném čase a zadarmo, takže proč bych se jim do toho pletl. body a kluci pomalu rok neznali vítězství. Takže pokud by to vyšlo, byl bych rád, ale není to existenční podmínka. Chceme hrát dobrý fotbal, a to se nám podle mě zatím daří.

Jste nejlepším střelcem krajského přeboru, netáhne vás to ještě výše?

Profi kopačky jsem pověsil na hřebík poměrně brzy, to je pravda. Ale měl jsem nádhernou kariéru, zažil jsem skvělé zápasy. Ano, ta myšlenka někde v hloubi duše je, ale momentálně to pro mě není téma. Jsem rád, že mi slouží zdraví. A to je hlavní.

Sledujete aktuální dění ve Slavii?

zatím chodím poměrně často, na ligu i na evropské poháry. Samozřejmě to sleduji, vnímám, co se v klubu děje.

Pomyslel jste někdy, že byste v Edenu pracoval?

Já si jdu spíše vlastní cestou. Bylo by to fajn, ale netlačím se do toho. Momentálně chci předávat zkušenosti klukům tady v Libiši, a co se stane v budoucnu, to se uvidí. Pokud by přišla rozumná nabídka, nebránil bych se jí.

Chodíte si zahrát za slávistick­ou gardu?

to bylo silvestrov­ské derby, které se nám ale příliš nepovedlo.

Jak vidíte jako autor prvního gólu Slavie v Lize mistrů její šance na návrat do milionářsk­é soutěže?

 ?? Foto: Jan Zátorský, MAFRA ?? Branka v derby Zdeněk Šenkeřík se v dresu Slavie raduje z branky do sítě Bohemians. V lize celkem nastřílel 34 gólů a trefil se také v Lize mistrů. Nyní překonává brankáře v krajském přeboru.
Foto: Jan Zátorský, MAFRA Branka v derby Zdeněk Šenkeřík se v dresu Slavie raduje z branky do sítě Bohemians. V lize celkem nastřílel 34 gólů a trefil se také v Lize mistrů. Nyní překonává brankáře v krajském přeboru.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia