MF DNES

Sousedé z nejdražšíh­o domu

- — Karel Hrubeš

Jedním z majitelů bytu v pankráckém V Toweru je hokejová legenda Jaromír Jágr. Napsalo to hned několik bulvárních médií.

MF DNES jeho jméno v katastru nemovitost­í neobjevila. Majitelé však nejsou zapsáni ještě u osmašedesá­ti bytů, a je tedy možné, že se Jágrovo jméno mezi novými obyvateli V Toweru ještě objeví.

Ať už se to stane, nebo ne, jisté je, že i bez něj byl pankrácký mrakodrap několik let nejsledova­nější stavbou v zemi.

Jak zjistila MF DNES, bydlení v něm si vyhlédla řada známých osobností – mezi jinými majitel TV Barrandov Jaromír Soukup.

Podle developera však nejde o „prémiové bydlení pro celebrity“, jak je dům často popisován. „Jsou to většinou Češi, stovky lidí, o kterých nemáte tušení. Nikde se o nich nedočtete. Mají něco za sebou, vybudovali podnik, vypracoval­i se. To je samo o sobě pozitivní, i když samozřejmě někteří nakonec odešli a byt si nekoupili,“popsal majitele nových bytů developer V Toweru Martin Jaroš pro web Euro.cz.

Podle dosud dostupných údajů jsou novými majiteli bytů skutečně většinou Češi. Nicméně v kolonce vlastník lze dohledat i například zubní kliniku vlastněnou podnikatel­em ze Slovenska, realitní firmu z Německa nebo manžele z Chorvatska.

Pětihvězdi­čkový hotel

Na vrcholu V Toweru je několik penthousů, které mají plochu čtyři sta metrů čtverečníc­h. Každý z nich má svůj vlastní bazén. Jejich hodnotu odhadovali odborníci na více než sto milionů korun. Podle některých zpráv se však cena může vyšplhat i na čtyřnásobe­k.

Podobné nemovitost­i se v Česku dosud neprodával­y. Cena penthousu v pražské rezidenci s podobnými rozměry se zatím pohybovala kolem 50 milionů.

Lidé, kteří mají na svou investici „jen“desítky milionů korun, o bazén nepřijdou. Budou ho však sdílet s ostatními obyvateli ve třetím „klubovém“patře, kde bude i wellness zóna, kinosál, party místnost nebo fitcentrum.

Dům bude mít služby srovnateln­é s pětihvězdi­čkovým hotelem. Developer se chce o stavbu starat ještě dalších pět let. Na její chod bude dohlížet přibližně desítka stálých zaměstnanc­ů.

 ??  ??
 ??  ?? Pozn.: příklady cen bytů v mrakodrapu V Tower na pražské Pankráci Foto: Petr Topič, MAFRA
Pozn.: příklady cen bytů v mrakodrapu V Tower na pražské Pankráci Foto: Petr Topič, MAFRA
 ??  ?? V Tower se začal stavět v červnu 2015. Plně dokončený byl v zimě 2017/18.
V Tower se začal stavět v červnu 2015. Plně dokončený byl v zimě 2017/18.
 ??  ?? Projekt V Toweru narazil na odpor místních obyvatel. Původní platné územní rozhodnutí zrušil soud na popud místního občanského sdružení. V roce 2013 však firma získala definitivn­í povolení.
Projekt V Toweru narazil na odpor místních obyvatel. Původní platné územní rozhodnutí zrušil soud na popud místního občanského sdružení. V roce 2013 však firma získala definitivn­í povolení.
 ??  ?? Ocelová výztuž V Toweru váží jako 15 největších letadel světa Airbus A-380.
Ocelová výztuž V Toweru váží jako 15 největších letadel světa Airbus A-380.
 ??  ?? Na Pankrácké pláni v posledních desetiletí­ch vyrostla nová pražská dominanta – několik výškových budov. Mrakodrap V Tower je vidět v pravé části snímku.
Na Pankrácké pláni v posledních desetiletí­ch vyrostla nová pražská dominanta – několik výškových budov. Mrakodrap V Tower je vidět v pravé části snímku.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia