MF DNES

Češi v oblékání málo experiment­ují

-

Michaela Salačová je Miss ČR 2000, příležitos­tná modelka a dýdžejka, máma dvou synů. A také autorka populárníh­o Cool Brno Blogu o dění v Brně s desítkami tisíc pravidelný­ch čtenářů. Na veletrzích STYL a KABO bude vybírat modely pro přehlídku Bloggers & Designers Show.

Z blogů o módě se stal fenomén. Do jaké míry mohou podle vás ovlivňovat spotřebite­le a trh?

Myslím, že to je zejména určitým osobním faktorem, kdy blogeři otevřeně mluví o svém vlastním životě, o tom, co sami nosí a využívají. Dokážou tímto způsobem ovlivnit své „followers“– fanoušky. Lidé si najdou svého oblíbeného blogera, se kterým se ztotožňují, následují jeho tipy a módní rady. Je to zejména o inspiraci, kterou blogeři lidem předávají. Těší mě, jaké mám na blog pozitivní ohlasy. Spousta lidí mi píše, že díky mým tipům objevili něco, co je jim přínosem – a právě o tom moje práce je.

Jak si vybíráte témata?

Sleduji módní trendy, novinky a nové kolekce v obchodech. Jen chci podotknout, že můj Cool Brno Blog není pouze o módě. Měl by být zejména inspirací pro lidi z Brna, kdy píši o všem, co mě samotnou v souvislost­i se životem v Brně zajímá – ať už jsou to módní témata, ale i aktuality z oblasti gastronomi­e, kultury, zábavy. Témata mi přináší každodenní život.

Hodně cestujete a můžete srovnávat. Jsou Češi v oblékání něčím typičtí?

Myslím, že Češi jsou v módě ještě poměrně zdrženliví, málo experiment­ují a bojí se výstřednos­ti. Ta je naopak v mnoha městech po světě naprosto normální. V této oblasti mě zaujal New York a určitě italská města, hlavně Milán a Řím.

Řada lidí módu ignoruje a odmítá do ní investovat čas a peníze. Jak byste je přesvědčil­a, že stojí za to věnovat jí trochu pozornosti?

To, co si oblékáme, je do určité míry obrazem naší osobnosti, našeho já. Je to to první, čeho si na nás cizí lidé všimnou, proto bychom oblékání neměli brát na lehkou váhu. Určitě je dobré to nepřehánět, ale zároveň myslím, že bychom svůj vzhled, co se oblékání týká, neměli ignorovat.

Na co se na veletrzích STYL a KABO nejvíc těšíte?

Na nové zkušenosti, nové lidi, které tu třeba poznám, na svoji opačnou „roli“, kdy budu vůbec poprvé vybírat modely na módní přehlídku.

Prozradíte klíč, podle kterého budete trendové kousky vybírat?

Určitě bych chtěla vybrat ty, které budou nositelné v reálném životě, žádné velké výstřednos­ti. Ráda bych také zařadila pár aktuálních módních trendů, které jsou tuto sezonu v kurzu. Uvidíme, jaká bude nabídka, ale věřím, že vyberu zajímavé outfity. (jm)

 ?? Foto: BVV ?? Z missky blogerkou Michaela Salačová má korunku Miss ČR 2000, dnes mimo jiné píše svůj Cool Brno Blog.
Foto: BVV Z missky blogerkou Michaela Salačová má korunku Miss ČR 2000, dnes mimo jiné píše svůj Cool Brno Blog.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia