MF DNES

Poslední sjezd Lindsay Vonnové

-

hříšné srovnávat se s nejslavněj­ším vítězstvím českých sportovníc­h dějin, tak vzpomínky při výročí ožívají. Při včerejších penaltách se hráči zase spontánně chytili za ramena, útočník Petr Koukal ještě před startem série imitoval naganský křik komentátor­a Roberta Zárubu a věštil: „Pavel Francouz nepustil ani jeden nájezd a jsme v semifinále!“A sám Francouz si na ledě vybavil, jak si jako kluk hrál s kamarády za barákem na Haška v Naganu.

Tým spojují i další věci. Soudržnost, bojovnost. A umí se srovnat i s protivenst­vím v podobě sudích, kteří včera zvlášť v závěru třetí třetiny Čechům zavařili. Přehlédli dva fauly, a po utkání se dokonce přijeli omluvit kapitánu Martinu Eratovi.

„Hrajeme každé střídání naplno. Snažíme se, povzbuzuje­me se, jsme soudržní. A když ještě Francík chytá takhle parádně, tak se to puzzle skládá,“říká bek Jan Kolář. ● Slalom mužů, 1. a 2. kolo (BERNDT, FOREJTEK, ZABYSTŘAN, KOTZMANN) ● Skikros žen, kvalifikac­e (KUČEROVÁ) ● Kombinace žen, sjezd a slalom (PAULÁTHOVÁ) ● Družstva, skok a běh 4 x 5 km (ČESKO)

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia