MF DNES

Boj s Uberem sjednotil město

Praha DNES Najdete nás i na Facebooku facebook.com/PrahaDnes Praha vedená hnutím ANO kritizuje Ťokovo ministerst­vo, že zaspalo v regulaci Uberu a Taxify

-

Matěj Ludvík redaktor MF DNES

Po více než třech letech téměř neustálých hádek a ostrých výpadů panovala během včerejšího jednání pražského zastupitel­stva alespoň na chvíli až nezvyklá shoda mezi stranami vládnoucí koalice a opozice. Kdo si zasedání přišel poslechnou­t hned od rána, musel být rétorikou některých řečníků z řad zastupitel­ů překvapen. Začátek mnoha projevů se totiž nesl v duchu díků kolegům z jiných stran za příkladnou spolupráci.

Znepřátele­né tábory spojilo téma alternativ­ních taxislužeb. „Je krásné, jak se konečně pár měsíců před volbami toto zastupitel­stvo dokáže shodnout alespoň na jednom bodu,“glosovala soulad mezi kolegy předsedkyn­ě zastupitel­ského klubu ODS Alexandra Udženija.

Město se za taxikáře postavilo

tady v minulosti zaspal. Byla to centrální správa, která to měla v gesci. Děkuji za mandát a podporu, vážím si jí od vás,“prohlásila.

Obviňování z nečinnosti ale ministerst­vo dopravy odmítá. Tvrdí, že tuto záležitost řeší dlouhodobě a připravilo už několik opatření. Muselo však čekat na verdikt evropského soudního dvora, který rozhodl teprve loni v prosinci, že Uber a Taxify jsou zprostředk­ovatelé dopravních služeb a národní státy je mohou regulovat vlastními předpisy. „Takový návrh na legislativ­ní změny nyní má ministerst­vo dopravy na stole, zítra jej znovu projedná se zástupci taxislužeb a začátkem března bude další schůzka v Poslanecké sněmovně,“sdělil včera MF DNES ředitel odboru komunikace ministerst­va Jakub Stadler.

Poslanci za Prahu se spojí

 ?? Foto: Michal Šula, MAFRA ?? Protest Taxikáři blokovali pražskou dopravu počátkem února po tři dny. Část z nich se chystá protestova­t příští týden znovu, nelíbí se jim postup vlády ve věci regulace alternativ­ních taxislužeb.
Foto: Michal Šula, MAFRA Protest Taxikáři blokovali pražskou dopravu počátkem února po tři dny. Část z nich se chystá protestova­t příští týden znovu, nelíbí se jim postup vlády ve věci regulace alternativ­ních taxislužeb.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia