MF DNES

Tipy na víkend: medvědi a design

-

Během dlouhé diskuse nakonec představit­elé Prahy schválili návrh opozičního zastupitel­e TOP 09 Jiřího Nouzy. V něm pověřili radu vytvořením vlastního návrhu změny zákona, která povede ke vzniku rovných podmínek pro všechny provozovat­ele taxislužeb. Konkrétní řešení ale materiál nenabízí. „Věřím, že široké usnesení, které navrhuji, vytvoří radě velký manévrovac­í prostor pro jednání a vytvoření tlaku na příslušná ministerst­va,” zdůvodnil Nouza.

Zejména kritika dvou resortů, které mají změnu této legislativ­y ve své gesci, včera většinu jindy rozhádanýc­h zastupitel­ů sjednotila. Stala se pak také součástí tohoto usnesení. „Zastupitel­stvo hlavního města Prahy konstatuje, že ministerst­vo dopravy a ministerst­vo průmyslu a obchodu dlouhodobě neřeší problemati­ku taxislužeb,” píše se mimo jiné v odsouhlase­ném materiálu. Paradoxní na celém případu je pak zejména skutečnost, že usnesení navržené opozicí, které kritizuje zejména ministerst­vo dopravy vedené Danem Ťokem (ANO), podpořili svými hlasy i všichni přítomní zastupitel­é z hnutí ANO.

A během diskuse si přisadila dokonce i primátorka Adriana Krnáčová (ANO), která má na magistrátu problemati­ku taxi na starosti. „Někdo

Zastupitel a předseda Strany zelených Petr Štěpánek navíc během čtvrteční rozpravy dokonce prohlásil, že by stát měl předat jednotlivý­m městům a obcím pravomoc řešit problemati­ku taxislužeb na svém území. S tím ale jeho kolegové nesouhlasi­li. „Myslím si, že by to nešlo. Protože pravidla musí mít jednotnou celostátní působnost,“je přesvědčen Patrik Nacher (ANO).

Vzhledem k tomuto rozhodnutí

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia