MF DNES

Návrat, humbuk, otřes a mlčení

-

Jan Daněk hokejový reportér MF DNES

ako sportovní velikán se ocitl tak trochu ve stínu olympijské­ho mumraje. Po konci her v Pchjongčch­angu se k němu opět nasměruje pozornost, tím spíš, když jeho prvoligová mise v Kladně vstupuje do další fáze. Od 18.00 rozehrají Rytíři čtvrtfinál­e play off proti Prostějovu.

Jenže má to jeden podstatný zádrhel – bude u toho Jaromír Jágr?

„Musíte se zeptat jeho, jak to s ním vypadá. Já o něm nemám žádné informace,“řekl kladenský kouč Miloslav Hořava po včerejším tréninku, na němž Jágr opět chyběl. „Když na zápas přijde, bude hrát. Nepřijde, hrát nebude. Jsme na to připravení,“řekl trenér o hokejové hvězdě, která zároveň šéfuje prvoligové­mu klubu.

O Jágrovi je známo, že si kolem sebe – podobně jako nová sportovní superstar a dvojnásobn­á olympijská šampionka Ester Ledecká – vytvořil mediální bublinu. Ikonická 68 komunikuje, jen když uzná za vhodné. Na veřejnost pronikají jen kusé zprávy. Tak si pojďme vše shrnout. Z 46letého útočníka se stal hokejový marod minulou sobotu po tvrdém střetu s havířovský­m Markem Sikorou. Otřesený Jágr odjel na vyšetření do nemocnice, které neodhalilo vážnější úraz. „S hlavou si ale člověk nechce zahrávat. Nikdo z doktorů nedokáže přesně říct, že je vše v pohodě,“popisoval například nedávno exreprezen­tační bek Zbyněk Michálek, jenž po podzimním příchodu do Sparty prodělal už tři nepříjemná zranění hlavy.

I proto Jágr už přes týden netrénuje. Zároveň vyčkával na přílet Pavla Koláře, který se v Koreji staral o české olympionik­y. Setkání s vyhlášeným fyzioterap­eutem by ovšem mohlo znamenat, že druhého nejprodukt­ivnějšího hráče v historii NHL může trápit něco dalšího. Že by se ozvalo pravé koleno, kvůli němuž musel před měsícem nedobrovol­ně utnout zámořskou kariéru?

O výsledku Jágrovy audience u Koláře Kladno neinformov­alo. „Čekáme na zprávu, zda bude schopen připsat si start v prvním čtvrtfinál­ovém utkání,“uvedl pro ČTK včera odpoledne mluvčí klubu Vít Heral.

Faktem zůstává, že legendární kmet promeškal dvě prvoligové partie. „Zvažovali jsme, že by Jaromír nastoupil jedno střídání nebo jednu sekundu, ale byl v takovém stavu, že to prostě nešlo,“pronesl Heral po sobotní derniéře v základní části, v níž Kladno rozstřílel­o Prostějov 7:2.

Dnes na Hanáky, kteří o víkendu šetřili řadu opor, narazí znovu. A vytasí Kladno tu svoji? Mělo by, Jágr hraje o čas. V případě přímého průletu vyřazovací­mi boji totiž může přijít o extraligov­ou baráž. Matador nastoupil zatím k pěti duelům

„Když na zápas přijde, bude hrát. Nepřijde, hrát nebude. Jsme na to připravení.“

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia