MF DNES

Pomůžu vám, Italové!

Gianluigi Buffon a národní tým? Návrat se blíží

-

Vojtěch Povejšil fotbalový reportér MF DNES

brankář Juventusu hned druhý den potvrdil, že by svou milovanou zemi nikdy neodmítl. K tomu připojte touhu se definitivn­ě rozloučit v mnohem líbivějšíc­h kulisách než na podzim.

„Cítím zodpovědno­st vůči Itálii. Rodí se nový národní tým a první zápasy nejsou nikdy snadné. Myslím, že pár zkušených hráčů se pro začátek hodí,“řekl Mediasetu.

Buffon za reprezenta­ci nastupoval dvacet let, první mistrovstv­í světa zažil už v roce 1998. Od té chvíle žádné nevynechal a v létě 2006 vychytal titul. Má také stříbro z Eura 2012, startoval na čtyřech evropských šampionáte­ch.

Očekává se, že po této sezoně ukončí kariéru, před rokem prohlásil, že na 99,9 procenta bude jeho poslední. Definitivn­í rozhodnutí však zatím neoznámil, byť přiznal, že už má jasno.

„Chci se soustředit na zbytek ročníku. Jsem přesvědčen­ý o tom, co budu dělat. Společně s Juventusem to oznámíme, až nastane ta pravá chvíle,“dodal Buffon.

 ??  ?? Připsaný start Jaromír Jágr se včera poprvé od 17. února objevil v zápase Kladna, ale v úvodním čtvrtfinál­ovém zápase play off první ligy proti Prostějovu šlo jen o provizorní návrat. Hned po prvním buly zamířil do šatny, na ledě byl dle statistiků...
Připsaný start Jaromír Jágr se včera poprvé od 17. února objevil v zápase Kladna, ale v úvodním čtvrtfinál­ovém zápase play off první ligy proti Prostějovu šlo jen o provizorní návrat. Hned po prvním buly zamířil do šatny, na ledě byl dle statistiků...
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia