MF DNES

Hirscher vyhrál SP už posedmé

-

Na turnaji European Open v Praze získal judista David Klammert poprvé v kariéře mezi seniory stříbrnou medaili v kategorii do 90 kilogramů. Úspěšné tažení ke zlatu nakonec nedovedl, ve finále s Bělorusem Jahorem Varapajeve­m v prodloužen­í prohrál na wazari. Přesto zastínil i olympijské­ho vítěze Lukáše Krpálka. Ten ve váze nad 100 kg nečekaně zaváhal v semifinále s Javádem Mahdžúbem z Íránu, jemuž vyšel útok osotogari a získal ipon. Nakonec Krpálek vybojoval bronz, když udolal v prodloužen­í Nizozemce Jura Spijkerse. „Jsem rád, že jsem to skvělým fanouškům vrátil aspoň tím bronzem. Patří jim obrovský dík za podporu,“řekl. Cenný kov unikl Jaromíru Musilovi, který ve váze do 81 kg skončil pátý. (ČTK) Rakušan Marcel Hirscher vyhrál sedmý rok za sebou celkově Světový pohár alpských lyžařů. V Kranjské Goře v sobotu získal trofej za prvenství v hodnocení obřího slalomu, jehož další závod vyhrál, v neděli si zajistil i malý glóbus za slalom, a to dalším triumfem. Křišťálový­ch gló- bů už má devětadvac­etiletý lyžař sedmnáct, sedm velkých a po pěti malých v obou točivých disciplíná­ch. Další Hirscherov­a úspěšná sezona přitom přišla poté, co si v srpnu při tréninku zlomil kotník. (ČTK)

 ?? Foto: L. Němec, MAFRA ?? Plzeň vyhrála základní část a získala Prezidents­ký pohár. Vedle milionové prémie to znamená i vstupenku do Ligy mistrů.
Foto: L. Němec, MAFRA Plzeň vyhrála základní část a získala Prezidents­ký pohár. Vedle milionové prémie to znamená i vstupenku do Ligy mistrů.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia