MF DNES

LESNÍ PĚNA S BROWNIES

-

onadnes.cz Jehličí nasladko – to je šokující, ale božská kombinace. Čokoláda s ním ladí nejlépe. A v zimě se to dá zopakovat se smrkovou marmeládou.

PORCE PRO 4 OSOBY g smrkových výhonků g krupicovéh­o cukru  plátky želatiny ml smetany ke šlehání  ml citronové šťávy květy vistárie na ozdobení  Na brownies: (do pekáčku x cm): g kvalitní  hořké čokolády g másla g třtinového cukru   vajíčka g hladké mouky     

1. Smrkové výhonky a cukr rozmixujte na kaši. 200 ml vody uveďte do varu a následně stáhněte ze sporáku. V trošce vody rozpusťte změklou želatinu. Smíchejte smrkovou kašičku, smetanu a citronovou šťávu a ke směsi přilijte vodu se želatinou. Propasíruj­te jemným cedníkem a nechte alespoň 4 hodiny vychladit v lednici. Před podáváním ušlehejte jako normální šlehačku.

2. Na brownies rozpusťte čokoládu s máslem nad vodní lázní a nechte lehce zchladnout. Cukr prošlehejt­e s vajíčky a zlehka postupně vmíchejte nejprve rozpuštěno­u čokoládu s máslem a potom i mouku, těsto vlijte do pekáčku vyloženého pečicím papírem a pečte při 180 °C asi 20 minut. Střed brownies musí zůstat lehce krémový. Na talířky aranžujte kousky brownies, smrkovou pěnu a zdobte květy.

Tipy a triky

Smrková pěna obsahuje dost vody, ale také dost želatiny. Obojí je potřeba, aby se nesrazila šlehačka s citronem a jehličím. Do brownies můžete podle chuti přihodit i oříšky. Pokud se vám naopak vůbec nechce péct, můžete k pěně podávat jen čokoládovo­u zmrzlinu.

 ??  ??
 ??  ?? 100 3 20
3
100 3 20 3

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia