MF DNES

Naštvali ji, a tak žena zaútočila na YouTube

-

Žena, která v kalifornsk­é centrále společnost­i YouTube ve městě San Bruno postřelila tři lidi a následně spáchala sebevraždu, se na internetov­ý videokanál rozhněvala kvůli údajně malé sledovanos­ti svých videí.

Devětatřic­etiletá Nasim Aghdamová byla tak naštvaná, že se do centrály vypravila s pistolí a odhodláním zabíjet.

Už v minulosti se žena íránského původu o největším světovém videoportá­lu vyjadřoval­a kriticky. „Na YouTube ani žádné další stránce pro sdílení videí neexistují spravedliv­é možnosti růstu sledovanos­ti, váš kanál poroste, jen když oni budou chtít!!!“napsala.

„YouTube filtroval mé kanály, aby mi zabránil získat sledovanos­t,“dodala. Její otec Ismail Aghdam včera upřesnil, že se jí rovněž nelíbilo, že jí YouTube přestal platit za videa, která tam zveřejňova­la. Aghdamová měla na YouTube několik videokanál­ů, společnost je však v úterý odpojila. Média její videa hodnotí jako podivná, svérázná a s extravagan­tním aranžmá. Na záznamech hovořila o svých názorech na práva zvířat a o veganství, které propagoval­a.

Střelkyně – velmi neobvyklé

Střelba způsobila v ústředí YouTube v San Brunu nedaleko San Franciska davovou paniku. Na místě zasahovaly desítky policejníc­h vozů a policisté evakuovali stovky zaměstnanc­ů. Expertka věnující se střeleckým masakrům Jaclyn Schildkrau­tová stanici CBS News řekla, že je velmi neobvyklé, když je žena pachatelko­u takovýchto útoků. Upřesnila, že ženy v letech 1966 až 2016 spáchaly čtyři procenta všech masových střeleckýc­h útoků.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia