MF DNES

Z jaké jsi planety?

Cristiano Ronaldo dost možná nedal krásnější gól. Nůžky proti Juventusu jsou čistým uměním.

-

Myslím, že by Ronaldo klidně mohl opustit Zemi a hrát s Marťany.

Jan Palička fotbalový reportér MF DNES

sou fotbalisti, kteří se do takové akrobacie nikdy nepustí, protože vědí, že by špatně dopadli.

Jak taky chcete zkoordinov­at celé tělo, když se odrazíte a volně plachtíte vzduchem? Zrovna jste zády k trávníku, když se u toho snažíte šmiknout nohama tak, abyste trefili letící míč. Chce to odvahu. Gymnastick­ou průpravu. Intuici. Trénink. Chce to štěstí.

Bývalý reprezenta­nt Jan Suchopárek si takhle při nůžkách vykloubil levou ruku. Před čtrnácti lety ho v bolestech rovnou ze zápasu vezli do špitálu. A to tehdy ani nechtěl vstřelit gól, jen od své branky odkopával balon do bezpečí.

„Nepřecenil jsem svoje schopnosti, protože nůžky na tréninku zkouším, ale tentokrát jsem to asi přehnal,“litoval, když dostal sádru.

Pak jsou hráči, kteří mají akrobacii v krvi a v efektních pokusech přes hlavu se vyžívají. Protože kdo jednou vstřelí gól nůžkami, prožije fotbalový orgasmus, který hledá dál.

A pak je tu člověk se jménem Cristiano Ronaldo, který tu nádheru předvede ve čtvrtfinál­e Ligy mistrů proti Juventusu Turín.

„Z jaké planety pocházíš?“ptá se španělský deník AS.

„Halucinace, nebo realita?“přidali se italští kolegové z Gazzetta dello Sport.

„Myslím, že by klidně mohl opustit Zemi a hrát s Marťany,“napsal bývalý spoluhráč Álvaro Arbeloa na Twitter.

Cristiano Ronaldo posouvá fotbalové hranice, drtí rekordy a úterní večer nebyl výjimkou. V Lize mistrů skóroval v desátém utkání za sebou, ale takový gól ještě nedal. Možná nikdy v životě.

Jako by chvíli levitoval, když se po mohutném odrazu zjevil víc než dva metry nad zemí. Do očí mu padaly kapky vytrvalého deště a pravý nárt měl v úrovni hlavy vyskakujíc­í obránce De Sciglia, když zády k brance napálil míč.

Než Ronaldo dopadl na zem, stačil se schoulit a ještě sledovat, jak se brankář Buffon ani neodrazil.

Gól! Pohádkový gól! I mnozí fanoušci Juventusu, kteří na Ronalda během utkání nenávistně pískali, Ruku v ruce

 ??  ?? Cristiano Ronaldo se pověsil do vzduchu, střihl nohama a... a ano, byl to gól.
Cristiano Ronaldo se pověsil do vzduchu, střihl nohama a... a ano, byl to gól.
 ?? Foto: 2x Profimedia, LaPresse ?? Buffon a Ronaldo odcházeli ze hřiště spolu, přestože ten druhý (asi) zničil velký sen tomu prvnímu.
Foto: 2x Profimedia, LaPresse Buffon a Ronaldo odcházeli ze hřiště spolu, přestože ten druhý (asi) zničil velký sen tomu prvnímu.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia