MF DNES

Předpověď: Bude extrémní teplo

Rtuť teploměru se vyšplhala nad dvacet stupňů, ale na horách se stále lyžuje

-

PRAHA Až do poloviny dubna se bude oteplovat a tento týden by mohl být podle meteorolog­ů dokonce extrémně teplý – nejvyšší denní teploty by se měly držet na dvaceti stupních Celsia.

„Trend vzrůstajíc­ích týdenních teplot z posledního období bude pokračovat až do poloviny dubna. Očekáváme, že v prvním předpovída­ném týdnu se teploty dostanou až k extrémním hodnotám pro tuto roční dobu,“uvedli čeští hydrometeo­rologové. Ve druhé polovině dubna podle nich teploty poklesnou a dostanou se k normálu. „Začátkem května budou teploty o něco nižší než obvykle,“dodávají ve svém měsíčním výhledu.

Tento týden by se nejvyšší denní teploty měly pohybovat okolo dvaceti stupňů. Konkrétně na dnešek předpověď slibuje až třiadvacet stupňů Celsia. Od zítra by se ale nad Českem měly začít objevovat bouřky. Deštivé počasí má vydržet až do konce týdne.

V noci by se teploty měly dostat pouze výjimečně pod sedm stupňů.

I přes poměrně vysoké teploty se na horách o víkendu lyžovalo. Tisíce návštěvník­ů zaznamenal­y například Krkonoše, kde na sjezdovkác­h leželo až 90 centimetrů sněhu.

„Zájem nás příjemně překvapil, souviselo to s krásným slunečným počasím. Od pátku navštívilo Špindl asi 5 000 lyžařů,“uvedl René Hroneš ze špindlerov­ského skicentra. Lyžovalo se ale i jinde, na Vysočině či na krušnohors­kém Klínovci, kde bylo v provozu na 10 kilometrů sjezdovek. (red, ČTK)

 ?? Foto: Yan Renelt, MAFRA ?? Teplo a slunečno Během víkendu se opět zaplnila pražská náplavka. Lidé si užívali slunečného počasí.
Foto: Yan Renelt, MAFRA Teplo a slunečno Během víkendu se opět zaplnila pražská náplavka. Lidé si užívali slunečného počasí.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia