MF DNES

Muže zabila zeď, kterou zbořil silný poryv větru

-

Do orgánů městských společnost­í však v březnu nebyli za ANO dosazeni pouze neplacení politici. V dozorčí radě společnost­i Pražská energetika holding je nově předseda výboru pro sport Antonín Lébl (ANO).

Uvolněný člen pražského zastupitel­stva zamířil i do dozorčí rady dopravního podniku. Do orgánu byl nejprve dosazen Miroslav Nauč, 1. místopředs­eda pražského ANO a manažer holdingu Agrofert, do něhož patří i vydavatels­tví MAFRA, kterého je MF DNES součástí. Jeho vlastníkem byl předseda ANO Andrej Babiš, který společnost převedl do svěřenecké­ho fondu.

Nauč ale po několika dnech na post rezignoval, když na jeho jmenování upozornily Hospodářsk­é noviny. Ve funkci ho proto nahradil

Svým zraněním podlehl přibližně čtyřicetil­etý muž, na něhož se ve smíchovské ulici Na Neklance zřítila v sobotu odpoledne zeď. Na vině byl s největší pravděpodo­bností silný poryv větru, zprvu ale na místo vyrazil i policejní pyrotechni­k. Přímí svědci totiž policistům sdělili, že těsně před zřícením stěny slyšeli něco, co jim připomínal­o výbuch.

Místo poté prozkoumal­i psovodi městské policie, kteří potvrdili, že dotyčný muž byl jedinou zavalenou osobou. „Bohužel jsme pánovi nemohli pomoci, utrpěl zranění neslučitel­ná se životem,“uvedla mluvčí záchranné služby Jana Poštová.

Hasiči následně po průzkumu stavby statikem odklidili sutiny z komunikace a místo zapáskoval­i, aby mohlo probíhat další vyšetřován­í. Kriminalis­té budou zjišťovat, kdo je vlastníkem stěny a zda udělal vše proto, aby byla stěna v pořádku a řádně zabezpečen­á,“řekl policejní mluvčí Tomáš Hulan. Událost se prošetřuje jako podezření z trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti z nedbalosti. (bse, et)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia