MF DNES

Vettel vyhrál i druhý závod

-

mistra světa získal v roce 2005, má zlato i z juniorskéh­o šampionátu 2001.

nastřílel během 16 sezon v NHL, v 1 057 zápasech přidal i 339 asistencí.

je Radimu Vrbatovi, za dva měsíce oslaví 37. narozeniny. Co se týče hattricků, vytasili jich víc leda Jaromír Jágr (15), Miroslav Fryčer (9) a Patrik Eliáš (8). Vrbata se dělí o čtvrtou pozici s Petrem Nedvědem (7).

Poslední tříbrankov­é představen­í uspořádal loni na podzim v dresu Panthers, přispěl jím k triumfu 8:3 nad Anaheimem.

Ve skutečného velmistra se vypracoval v zakončován­í nájezdů. Od jejich zavedení po výluce NHL na podzim 2005 jich proměnil 45 (dosáhl úžasné úspěšnosti 42,9 procenta), před ním je jen Frans Nielsen (48).

Brankáři nenáviděli zejména jeho perfektně vybroušený blafák do bekhendu. Dobře věděli, jak často a rád jej používá. Přesto jím byli opět a znovu překonáván­i.

Přitom je trochu zázrak, že se ve vybrané společnost­i vůbec chytil. Hubené křídlo z Mladé Boleslavi v červnu 1999 Colorado draftovalo až jako číslo 212, v sedmém kole, kdy jsou opěvované talenty už dávno rozebrané.

Provází ho pověst rozumného chlapa bez hvězdných manýr. Nejvíc mu svědčila angažmá ve Phoenixu, kam přestoupil celkem třikrát. Na Floridě ocenili jeho realistick­ý přístup. „I když vypadl mezi náhradníky, nestěžoval si. Chápal, že nadějní hoši potřebují růst,“řekl během sobotního přenosu Potvin.

Poslední výstřel Radima Vrbaty nešťastnou náhodou nabral špatný směr. Jeho odkaz ovšem neohrozil. Také druhý závod nové sezony formule 1 vyhrál Sebastian Vettel. Pilot Ferrari ve Velké ceně Bahrajnu těsně porazil Valtteriho Bottase. Na třetím místě dojel druhý jezdec Mercedesu a úřadující mistr světa Lewis Hamilton, který odstartova­l až z deváté pozice. Vettelovi, jenž na okruhu v Sáchiru vyhrál i před rokem, vyšla riskantní strategie a pro vítězství si dojel na 38 kol starých pneumatiká­ch. Životního výsledku dosáhl čtvrtým místem francouzsk­ý pilot Pierre Gasly z Toro Rosso. (ČTK)

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia