MF DNES

Nebuďme klauni! United překazili rivalovi oslavu

- — David Čermák

Mohl to být titul, na který se nezapomene. Šest kol před koncem, s obřím náskokem, podtržený vítězstvím nad rivalem. Vlastně ne mohl, měl! Dovedli jste si v sobotu ještě v poločase manchester­ského fotbalovéh­o derby mezi City a United představit, že domácí, letošní anglický suverén, zápas ztratí a mistrovské veselení budou muset odložit?

Vedli 2:0. Rozhozenéh­o soupeře měli na lopatě. Stačilo udržet vedení a získat tři body. Jenže pak...

„O přestávce nám trenér Mourinho řekl, že nechce, abychom byli za klauny, kteří budou jen přihlížet, jak si jejich soupeři jdou pro pohár,“líčil po utkání Chris Smalling, stoper United, jehož gól na 3:2 z 69. minuty utkání rozhodl.

Mourinhova slova zabrala. Ve druhé půli United za klauny nebyli, naopak předvedli obrat, kterým zaskočili City i celou Anglii. Korunovace už se pomalu připravova­la, ale Smallingov­a trefa a předchozí dvě branky Pogby zařídily její odklad.

Trochu k němu přispěl i rozhodčí Atkinson, který v závěru přehlédl, jak Young ve vápně skosil Agüera a upřel City jasnou penaltu. Ale kdo následně čekal slovní dohru mezi znesvářený­mi trenéry Mourinhem a Guardiolou, nedočkal se.

Velcí rivalové se po závěrečném hvizdu překvapivě objali. A Mourinho, jindy ostrý a sarkastick­ý, tentokrát dokonce soupeře pochválil.

„Musím City pogratulov­at,“překvapil. „Je mi jasné, že jsou smutní, protože se jim nepovedlo dosáhnout na titul už proti nám, ale určitě ho získají a zaslouží si to.“

Šampaňské může přijít na řadu za týden, ale ještě předtím City potřebují zvládnout čtvrtfinál­e Ligy mistrů proti Liverpoolu. A to bude po porážce 0:3 v úvodním zápase velká fuška.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia