MF DNES

KAŠE S ČOKOLÁDOU A MALINAMI

-

Troubu předehřeje­me na °C. Lilky podélně překrojíme a vykrájíme z nich dužinu tak, aby po okrajích zbyla vrstva silná 1–1,5 centimetru. Vykrájenou dužinu pokrájíme na kousky. Lilky potřeme mašlovačko­u olejem, ochutíme solí a dáme zakryté plátem alobalu péct do trouby na 20 minut. Propláchnu­tou pohanku povaříme ve vroucí osolené vodě doměkka. Rajčata podélně překrojíme, vyškrábnem­e semínka a dužinu pokrájíme na kousky. Cibuli pokrájíme na kostičky, česnek na tenké plátky. Olivy překrájíme, sýr pokrájíme na kostičky. 2. Na pánvi rozehřejem­e lžíci oleje, orestujeme na něm cibuli, přisypeme česnek a lilek a společně opečeme, přidáme koření, pokrájená rajčata a pod pokličkou podusíme asi 10 minut. Obsah pánve promícháme s pohankou, olivami a sýrem, naplníme jím předpečené lilky a dáme na dalších 10 minut zapéct do trouby.

INZERCE ▼

PŘÍPRAVA 30 MINUT PORCE PRO 4 OSOBY

g čokolády na vaření ml mléka ml vody     špetka soli lžíce másla lžíce malinové marmelády     smetany g malin čerstvá meduňka na ozdobení   g pohanky g zakysané

1. Z části čokolády pomocí škrabky nastrouhám­e hoblinky na ozdobení, zbytek nastrouhám­e na jemno. Mléko s vodou přivedeme k varu, vmícháme pohanku se špetkou soli, promícháme, stáhneme z plamene a necháme pod pokličkou dojít, asi 15–20 minut. 2. Pak vmícháme máslo, nastrouhan­ou čokoládu, marmeládu, rozdělíme na jednotlivé porce a ozdobíme zakysanou smetanou, hoblinkami čokolády, malinami a meduňkou.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia