MF DNES

Moravští vinaři získali další významné ocenění

-

V neposlední řadě museli výrobci zareagovat i na další specificko­u poptávku, a to po krmeních pro malé psy. Ti jsou populární hlavně v Praze a ve velkých městech.

„Z prodejních dat vidíme, že v menších městech naši zákazníci upřednostň­ují velká balení krmiva, zatímco ve velkých městech je tomu naopak,“potvrzuje mluvčí řetězce obchodů Albert Barbora Vanko s tím, že to souvisí s oblibou malých psů ve městech. Obdobný trend zaznamenal i Lidl.

Karolína Čápová z Vafo spojuje stoupající oblibu malých psíků s mileniály, tedy generací lidí narozených po roce 1980. „Jsou nadšení majitelé mazlíčků a už teď náš obor ovlivňují. Je to pro ně příprava na založení rodiny a 53 procent jich má malé psy,“uvádí. A vysvětluje tím, proč mají výrobek Brit Care Mini, bez obilovin, zato s borůvkou či řasami. Vinselekt Michlovský vyhrál na prestižní mezinárodn­í soutěži bílých vín Concours des Grands Vins Blancs du Monde, která se každoročně koná ve Štrasburku, kategorii odrůdy Rulanské bílé. Celkově si čeští a moravští vinaři z Francie odvážejí 17 medailí, uvedl dnes Vinařský fond v tiskové zprávě. (ČTK)

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia