MF DNES

Cyklisté sjedou kopce ze stavby metra

-

Pražský magistrát otevřel v Letňanech první singletrai­lovou cestu pro cyklisty v Praze. Zhruba šest kilometrů dlouhé trasy se nachází v letňanském lesoparku. Vybudování trasy vyšlo hlavní město na 3,9 milionu korun. Pro zájemce je trasa přístupná zdarma.

Trasy v Letňanech se nacházejí na dvou kopcích, jež vznikly po stavbě metra C. Jedna z nich je pro jezdce vyhledávaj­ící náročnější trasu, tři patří do kategorie lehčích.

„Místní se obávali, že jim cyklisté budou křížit nebezpečný­m způsobem pěšinky. Snažili jsme se projekt upravit tak, aby se tu daly obě aktivity skloubit. Přetrasova­ly se cesty a myslím, že teď už proti tomu žádné námitky nejsou,“řekla pražská radní Jana Plamínková (STAN/Trojkoalic­e). Starosta Letňan Ivan Kabický (ODS) řekl, že by v budoucnu měla vzniknout také trasa pro děti.

Další podobné trasy hlavní město nechystá. „Jejich dalšímu vzniku brání to, že to nechceme dávat do prostorů, které jsou přírodověd­ně hodnotné, jako byly požadavky udělat to v Chuchelské­m háji,“řekla Plamínková. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia