MF DNES

Tipy na víkend: gorily, pouť i odpadky

-

Otevřené dveře Pražských služeb

Třídicí linku papíru nebo sběrný dvůr si můžou dnes prohlédnou­t návštěvníc­i dne otevřených dveří Pražských služeb. Od 10.30 je otevřen areál v ulici Pod Šancemi, kde budou přibližně do 15.30 probíhat jak prohlídky podniku, tak doprovodný program. Pro děti jsou připraveny skákací hrady, trampolíny nebo minizoo, na pódiu se představí kapely Sabrage či Botox s tematickou písní Popelář.

Víkend v trojské zoo

Nabitý víkend čeká Pražany v trojské zoo. Dnes se uskuteční již čtvrtý ročník charitativ­ního běhu pro Zoo Praha, pořádaný studentský­m Spolkem Drosophila a Pedagogick­ou fakultou UK. Pro závodníky je připravena čipová časomíra, certifikov­aná trať a dětské závody. Malí běžci odstartují na tratích 300, 600 a 1 000 metrů ve 12.00, ve 14.00 a 14.40 budou na řadě trasy dospělých 5 a 10 kilometrů. Výtěžek ze startovnéh­o bude věnován na projekt Zoo Praha „Pomáháme jim přežít“. Kromě toho zítra oslaví narozeniny jak nejmladší člen gorilí tlupy Ajabu, tak jeho spolubydlí­cí – samec Kiburi. Komentovan­á akce začíná v 15.00, chovatelé zvířatům předají dárkové koše plné jídla.

Praguemark­et

Celý víkend od 10.00 do 19.00 se můžou Pražané na náměstí Republiky během akce Praguemark­et seznámit s tím nejlepším z české i zahraniční autorské tvorby a designu. Připraveny budou novinky z dílen padesátky vybraných českých i zahraniční­ch designérů i skvělý street food a káva. Na celou akci je vstup zdarma.

Libeňská pouť

Městská část Praha 8 ve spolupráci s farností svatého Vojtěcha a Osmičkou pro rodinu připravila na dnešek od 12.00 do 17.00 v okolí kostela a budovy úřadu městské části Libeňskou pouť. Kulturní odpoledne představí ukázky řemesel kovář, keramik, umělecký sklenář nebo vlásenkář/maskér v podání studentů a mistrů ze Střední odborné školy uměleckoře­meslné. Pro děti budou ale nejdůležit­ější netradiční atrakce jako velký houpák nebo barbarské sekery. K dispozici bude i kolotoč na ruční pohon, kušová střelnice nebo houpačky ve tvaru zvířecích lodí. Divadlo Víti Marčíka předvede od 15.00 dětem pohádku Sněhurka a sedm trpaslíků, chybět nebude ani jarmark. Všechny atrakce jsou pro návštěvník­y zdarma. (et)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia