MF DNES

Hurikán Petra udeřil. Češky znovu ve finále

Petra Kvitová táhla tým v Německu. O šestý Fed Cup v osmi letech se Češky střetnou s USA.

-

Karel Knap reportér MF DNES ve Stuttgartu

fotbalovéh­o mužstva VfB nad Brémami 2:0. Hoši v bíločerven­ých dresech rozverně poskakoval­i před nadšeným obecenstve­m.

Jen ve vedlejší Porsche Areně se domácím krutě nedařilo. Na antukovém jevišti se nekonaly očekávané dramatické bitvy. Experti byli v odhadování šancí Němek a Češek dočista nerozhodní. Realita kdekoho zaskočila.

Po kvapíku Kvitové předvedla znamenitý výkon Plíšková, která zdolala neoblíbeno­u rivalku Kerberovou 7:5, 6:4, aniž by ji pustila k brejkbolu. Trefila 15 es.

Němky neurvaly ani set a obě se na tiskovou konferenci připloužil­y s uplakanýma očima. Složily poklony českým sokyním, tuze skleslým tónem odvyprávěl­y pár vět s optimistic­kým obsahem. Z jejich snu o prvním titulu od roku 1992 zbývaly jen ruiny.

Pálovy vysoké dámy nehodlaly připustit jakoukoliv komplikaci. Plíšková uvědoměle mluvila o tom, že není radno propadat euforii. Chystala se nic nepodcenit.

V neděli dopoledne se však v plné parádě projevila proměnlivo­st ženského tenisu. Görgesová, jež o den dřív bezradně přihlížela galakoncer­tu Kvitové, ostrou palbou úplně ochromila Plíškovou.

Máchala pěstmi a burcovala publikum na vyprodanýc­h tribunách. V myslích německých fanoušků nechala vyklíčit semínko naděje, jenže Kvitová ho vzápětí nemilosrdn­ě zahubila. Rozjásala své parťačky, týmové pomocníky i početnou skupinu příznivců v hledišti. Do Stuttgartu za ní přijeli i rodiče. A byli na ni pyšní.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia