MF DNES

Policie chytila muže, které podezřívá, že zbili číšníka

-

PRAHA Policisté včera zadrželi na pražském letišti skupinu sedmi cizinců, kteří jsou podezřelí z brutálního napadení číšníka na zahrádce restaurace v pražské Vladislavo­vě ulici. Potvrdila to policejní mluvčí Andrea Zoulová. Údajně se mělo jednat o občany Nizozemska.

„K jejich dopadení výrazně přispěla všímavá cestující, která cizince poznala díky medializac­i případu,“uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk. Policie muže chytila v odletové hale. Má podezření, že se dalšího napadení člověka dopustili i v pátek.

Číšník skončil ve velmi vážném stavu na jednotce intenzivní péče a podstoupil operaci hlavy. Za trestný čin těžké ublížení na zdraví a výtržnictv­í hrozí pachatelům v případě odsouzení až deset let vězení.

Číšník se v sobotu s muži dostal do konfliktu poté, co je upozornil na to, že nemohou na zahrádce konzumovat donesený alkohol.

„Skupina sedmi mužů zaútočila na personál restaurace, jednoho číšníka povalili na zem a tam ho začali mlátit pěstmi a kopat do něj. Když poškozený zůstal bezvládně ležet na zemi, tak podezřelí z místa utekli na tramvaj číslo čtrnáct a odjeli směrem ke Karlovu náměstí,“popsal Daněk. Policisté na webu zveřejnili fotografie všech sedmi podezřelýc­h i video z napadení, které se odehrálo na náměstíčku u obchodního centra Quadrio. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia