MF DNES

Sparta špatná i šťastná. Může získat velký bonus

-

Ta střela nebyla nebezpečná. Letěla pětadvacet metrů, jenže když se odrazila od vlhkého trávníku, nabrala rychlost a nečekaně zaplula k pravé tyči. Smutný jihlavský brankář Rakovan nechápal, že se vrhl do prázdna.

Zato gabonský záložník Kanga v 81. minutě svlékl svůj rudý dres s devítkou, mával s ním nad hlavou, přeskočil jedny reklamní panely,

FC Vysočina Jihlava AC Sparta Praha

pak druhé a zvěstoval fotbalové lize: Sparta umí vyhrávat i venku. Podařilo se to poprvé po sedmi zápasech. Jihlava–Sparta 0:1. Brankářova hrubá chyba rozhodla předehrávk­u 28. kola, po které se hosté přiblížili přímému postupu do Evropské ligy, zato snaživá Jihlava zůstala v zóně, z níž hrozí sestup. „Byla to spíš válka než fotbal. Vyhrál šťastnější,“přiznal kapitán hostů Josef Šural.

Ve válce rozhodují maličkosti – a včera pomohly nevýrazné Spartě, které se opět zranil útočník Václav Kadlec. V 52. minutě hosté přežili se štěstím, neboť Ikauniekso­va střela drcla do břevna, spadla na tyč a od brankové čáry se odrazila ven. Aby toho nebylo málo, v nastavení hlavičkova­l Keresteš zase do tyče.

Jihlava si prohrát nezaslouži­la, výsledek je ale jiný. Sparta se vyhoupla z pátého na třetí místo, což by jí při shodě okolností mohlo stačit na přímý postup do Evropské ligy. Po zpackané sezoně by to byl pohádkový bonus. Liga finišuje. Zítra může jako první sestoupit Brno, v pondělí může být Plzeň mistrem. (jap)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia