MF DNES

Sparta? Slavia? Coufal se včera upsal v Edenu

-

Ač jsou už v polovině sezony, nejhektičt­ější období je stále před nimi. „Do října se nezastavím­e,“upozorňuje Kristýna Hoidarová Kolocová. Od ledna s Michalou Kvapilovou obletěly zeměkouli, zvykaly si na nového trenéra a učily se další herní prvky.

Aby na trio letních vrcholů byly pečlivě nachystány.

Nezvykle brzy odstartova­la Světová série v plážovém volejbalu. Hráčky se představil­y těsně po Novém roce pod střechou v Nizozemsku. Následoval prestižní turnaj na Floridě, v Číně a poté v Brazílii.

„Teď jsme si to všechno odcestoval­y a už zůstaneme v Evropě,“říká Kvapilová.

Náročné období s celou řadou prodlev využil aktuálně osmý pár světového žebříčku i k intenzivní­m herním soustředěn­ím. Před letošní sezonou angažovaly Hoidarová Kolocová s Kvapilovou italského odborníka Andreu Tomatise.

„V takovém kalendáři musíme hodně plánovat. Holky se nesmí zastavit, musí se udržet zdravé a s neustálou Fotbalový reprezenta­nt Vladimír Coufal je slávistou. Očekávaný přestup pravého beka z Liberce klub včera oficiálně potvrdil. Coufal podepsal smlouvu do léta 2021 a zítra odjede se Slavií na soustředěn­í. Dvakrát měl nakročeno do Sparty: na startu své profesioná­lní kariéry a nyní, kdy prožívá nejlepší období. Ale do rudého dresu se z různých důvodů Vladimír Coufal neobleče, přestoupil totiž ke konkurenci do Edenu. „Povedlo se nám získat fotbalistu, který hrál za poslední čtyři roky třikrát základní skupinu Evropské ligy. Prošel těžkými zápasy proti silným soupeřům. Je to dobře vybavený krajní hráč,“uvedl slávistick­ý kouč Jindřich Trpišovský. (min)

Výrazné změny doznává i hra Kvapilové, bývalé hráčky šestkového volejbalu. „Míša konečně začala u útoku přemýšlet,“prozradil Tomatis. A jeho svěřenkyně reaguje: „Nesmím to slepě zabíjet diagonálně, jak jsem byla dřív zvyklá. Musím hrát i chytře.“

Český dvojboj startuje v Praze

Na nejlepší letošní výsledek ve Světové sérii dosáhl pár K&K na posledním turnaji v brazilské Itapamě, kde skončil pátý. Do elitní desítky se dámy vměstnaly ještě v Číně. Leč

 ?? Foto: David Šváb, ČTK ??
Foto: David Šváb, ČTK

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia