MF DNES

„Výstaviště mi, stejně jako Stromovka, přirostlo k srdci a na jeho rozvoji mi hodně záleží.“

-

změnou, která se ve firmě poslední dobou udála. V březnu ANO vyměnilo v dozorčích radách několika městských firem celkem deset osob, které dříve na posty samo navrhlo. Dva lidé byli vyměněni i v kontrolním orgánu společnost­i Výstaviště Praha, která připravuje investice do areálu za více než miliardu korun.

Do dozorčí rady byli za ANO jmenováni pětadvacet­iletý Tomáš Šusta, který měl do té doby pracovní zkušenosti z firmy ČEZ, kde řešil reklamace, a také Miroslav Šoukal, ředitel základní školy v Praze 3.

Hnutí tehdy rošády v městských firmách zdůvodnilo tím, že nechce, aby politici v placených funkcích na magistrátu kumulovali svou funkci s těmi v městských firmách. Z dozorčí rady Kongresové­ho centra Praha tehdy odešla Krnáčová, která nyní nastupuje na obdobnou pozici do jiné městské společnost­i. Investiční skupina Penta Real Estate včera spolu se zástupci fakulty architektu­ry ČVUT představil­a u svého staveniště blízko Masarykova nádraží artefakt na pomezí umění a architektu­ry – vyhlídkové okno, kterým mohou lidé sledovat stavbu obchodně administra­tivního komplexu podle návrhu proslulé architektk­y Zahy Hadid. Projekt Penty nedávno podpořilo zastupitel­stvo hlavního města svým souhlasem se změnou územního plánu. Investor chce totiž v okolí Florence stavět ve větším rozsahu, než platný územní plán umožňuje. K úplnému schválení změny, kterou na zastupitel­stvu navrhla primátorka Adriana Krnáčová (ANO), potřebuje návrh projít ještě jedním schvalován­ím v zastupitel­stvu hlavního města. Autorem vyhlídkové plošiny je student ČVUT Petr Brzobohatý (na snímku vlevo). Jejího otevření se zúčastnil i spolumajit­el Penty Marek Dospiva (uprostřed). (fil)

Foto: František Vlček, MAFRA

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia